Πολιτικη

Γιαννακούρας: “Όπου φτωχός και η μοίρα του"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στην προκειμένη περίπτωση φτωχός είναι ο πυρόπληκτος Γορτύνιος και η μοίρα του ο Περιφερειάρχης Νίκας.

Χορτάσαμε κροκοδείλια δάκρυα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν το περασμένο Καλοκαίρι τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη.

Παρέλασαν πολλοί, θέλοντας να δείξουν ότι συμπάσχουν και συμπονούν, αλλά από ουσία τίποτα.

Τις τελευταίες μέρες ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κατεστραμμένων κατοικιών και βοηθητικών χώρων. Για να μπορέσουν όμως να χρηματοδοτηθούν οι κάτοικοι για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κτιρίων, απαιτείται μία μελέτη μηχανικού, κάτι που σημαίνει ότι οι πυρόπληκτοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πώς όμως να πληρώσουν , όταν οι καταστροφές δεν είναι μόνο στα κτίρια αλλά και στο ζωικό και φυτικό τους κεφάλαιο, όταν πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά τους έξοδα.

Το τελευταίο διάστημα δέχθηκα αρκετά αιτήματα από κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίοι μου εξέφρασαν την απελπισία τους και την αγανάκτησή τους.

Επειδή γνωρίζω πρώτον  ότι δόθηκε παράταση  στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 8 Αυγούστου και δεύτερον ότι η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου χρηματοδότησε από ένα εκατομμύριο  ευρώ τον αναπτυξιακό οργανισμό «ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ» και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για συμβουλευτική τεχνική βοήθεια, δηλαδή με απλά λόγια τη δυνατότητα να συνεργαστούν με εξωτερικούς μηχανικούς, για να βοηθήσουν για τεχνικά θέματα την Περιφέρεια , ζήτησα από την περιφερειακή αρχή,  κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέτοντας το θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης, αυτοί οι μηχανικοί ή και άλλοι αν απαιτηθεί, να αναλάβουν τις μελέτες των κατεστραμμένων από τις φωτιές σπιτιών.

Θα ήταν μία ουσιαστική βοήθεια για τους ανθρώπους που είδαν από τη μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφονται οι κόποι μίας ζωής.

Η απάντηση του κ. Νίκα, «άκουσον άκουσον» , ήταν ότι δεν μπορούμε να βρούμε μηχανικούς γιατί είναι δυσεύρετοι και ακολουθώντας την συνήθη τακτική του και για να γλυκάνει λίγο το θέμα, υποσχέθηκε αόριστα ότι θα είναι πάντα κοντά στους πυρόπληκτους.

Δηλαδή με λίγα λόγια , πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, και αρνήθηκε να βοηθήσει τους πραγματικά πληγέντες συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια κ. Νίκα, μας υποχρεώσατε, μην κουράζεστε άλλο. Γρήγορα ξεχάσατε τα μεγάλα λόγια που συνήθως λέτε. Είναι μία ακόμα τρανή απόδειξη της αναλγησίας, της αδιαφορίας και της απραξίας της περιφερειακής αρχής.

Κλείνοντας ,θα ήθελα να πω, πως ο κ. Νίκας θέλοντας να καλύψει την αδιαφορία του για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές, άφησε υπονοούμενα πως είμαι λαϊκιστής.

Λαϊκισμός κ. Νίκα δεν είναι όταν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τους πολίτες και ειδικά για τους συγκεκριμένους που ξέρουμε πόσο πολύ υποφέρουν αυτήν την στιγμή.

Την δική μας παράταξη, την  παράταξη του Πέτρου Τατούλη και εμένα προσωπικά δεν μας χαρακτηρίζει ο λαϊκισμός, αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες και τον τόπο μας.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Οι πολίτες  πλέον κρίνουν και συγκρίνουν και η απάντηση για τις επόμενες εκλογές είναι έτοιμη, καθιστώντας την δική σας περιφερειακή αρχή μία παρένθεση, που κανένας δεν θα θέλει να θυμάται και θα την διαγράψει από την μνήμη του.

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.