Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λακωνία για λόγους Δημόσιας Υγείας

Ανακοίνωση πέντε Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο κ.Νίκας συνεχίζει προκλητικά να αδιαφορεί και να κινείται εχθρικά εναντίον της Λακωνίας και της Σπάρτης. Παρακολουθούσε ως απλός θεατής την ασφυκτική κατάσταση που επικρατούσε στη Σπάρτη σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, από τη στιγμή που έκλεισε οριστικά ο ΧΑΔΑ Αφυσσού, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία και έλλειμμα συνεργασίας, οδηγώντας την ιστορική μας πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας επέβαλε την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Κωνσταντίνου Σκρέκα, η οποία ελήφθη την 24η Φεβρουαρίου 2022 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 15η Μαρτίου 2022 που αφορούσε τη μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Σπάρτης στη θέση «Παλαιόχουνη» του Δήμου Τρίπολης για το χρονικό διάστημα από 21.3.2022 έως 31.12.2022.

Ο κ.Περιφερειάρχης ο οποίος έχει αποκλειστικά την ευθύνη, αφού Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όφειλε να μεριμνήσει σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(Φο.Δ.Σ.Α)  Πελοποννήσου και το Δήμο Σπάρτης για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Αντί αυτού θέλοντας να εκδικηθεί τους Λάκωνες και τους Σπαρτιάτες δημιούργησε εμπλοκή, και δε δίστασε να στραφεί και εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Κωνσταντίνου Σκρέκα και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, οι οποίοι μερίμνησαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Δεν θα  επιτρέψουμε να οδηγήσετε τη Σπάρτη και τη Λακωνία στην οπισθοδρόμηση και στο μαρασμό και σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα τις ευθύνες σας. 

Καλούμε  τους συνεργάτες του κ.Νίκα,  Αντιπεριφερειάρχες κ.Θεόδωρο Βερούτη και κ.Νίκων  Τζινιέρη  να σταματήσουν την απαθή στάση τους και να πάρουν θέση στηρίζοντας τα συμφέροντα της Λακωνίας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Λακωνίας

Αδαμαντία (Ντία) Τζανετέα
Ηλίας Κανελλάκης
Μιχαήλ  Σταματάκος
Χαράλαμπος Σκούρος
Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.