Πολιτικη

Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από τον κ. Τσίπρα

Φωτογραφία: the caller.gr

Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στο ΣΚΑΙ 100.3

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μη δημοσιονομικό μέτρο και η αναγκαιότητα του μεγάλη όταν υπάρχει τέτοια κλιμάκωση ανισοτήτων».

«Προτείνουμε σειρά μέτρων από την φαρέτρα μας όπως: Η ανάγκη μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο κ. Μητσοτάκης καθώς υπάρχει μεγάλη εισροή μη προϋπολογισμένων εσόδων στο κράτος, αλλά και η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, τα οποία υπολογίζονται περί τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή επιτροπή για το 2022».

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι εγώ δεν κάνω την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «δίνεις 5, δώσε 10», «δίνεις 10, δώσε 15». Αντίθετα εγώ υποστηρίζω ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές μιας χώρας , που πέρασε τέτοια περιπέτεια, πρέπει να χαράσσονται με κριτήρια, με προτεραιότητες και βάσει αναγκών. Δεν μπορεί να γίνεται ένα οικονομικό πάρτι 43 δισεκατομμυρίων ευρώ, που πολλά από αυτά δεν χρειάζονταν, και σήμερα να μην έχει περιθώριο».

 «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

 «Με εκλογές θα φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως φεύγει κάθε κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε μία άλλη κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων και στα θέματα της οικονομίας, όπου βλέπουμε ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους. Δημιουργούνται πάλι ελλείμματα. Ενώ στην πανδημία έχουμε φτάσει σε θανάτους πάνω από το επίπεδο χωρών, που πέρασαν την περιπέτεια αυτή όταν δεν υπήρχε ακόμη το εμβόλιο. Εμείς ζούμε αυτές τις τραγικές καταστάσεις ενώ έχουμε το εμβόλιο. Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας;
 
Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς σε ένα βαθμό μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις ρητορικές του εξάρσεις».

«Αγωνίζομαι η παράταξή μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό που λέω σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση θα γίνει, όταν θα έχω τη δύναμη να επιβάλλω τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις ως προτεραιότητες σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία προφανέστατα για να εφαρμόσει τις εν λόγω πολιτικές θέλει και ένα πολιτικό προσωπικό, προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα περί συσχετισμών, θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Και από την Κυριακή το βράδυ, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την σταθερότητα αλά καρτ, γιατί μιλάει για σταθερότητα στις δεύτερες εκλογές. Αν πίστευε στην σταθερότητα θα την υπηρετούσε από τις πρώτες εκλογές».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.