Πολιτικη

Οδυσσέας: Μητσοτάκης και Τσίπρας κρίθηκαν κι έχουν απογοητεύσει

"Δεν θα ανοίξουμε την πίσω πόρτα για την επιστροφή του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία της χώρας", ανέφερε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Αρκαδίας.

Βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Μ. Δευτέρας 18 Απριλίου:

Αναφορικά με το σχόλιο συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Φώφη Γεννηματά και την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων: Eμείς δεν εμπλεκόμαστε στα εσωκομματικά άλλων παρατάξεων.  Ωστόσο, κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν προσβλητικές αναφορές για τη Φώφη Γεννηματά και χειροκροτήθηκαν από τους λοιπούς συνέδρους, χωρίς να βρεθεί ούτε ένας από το Προεδρείο να πει κάτι. Λυπούμαστε, αλλά δυστυχώς το περιμέναμε.

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες: Tα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν αποδεχθεί ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει πολύ καθαρά ότι όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί θα το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Η μόνη πιθανή συνεργασία για εμάς θα έχει ως βάση ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα δώσει ελπίδα στον κόσμο, ένα πρόγραμμα το οποίο θα κλείσει τον κύκλο των 8 ετών αποτυχημένης διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη και οι δύο έχουν κριθεί και έχουν απογοητεύσει. Τους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων, θα τους ορίσουν οι πολίτες. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανοίξει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την «πίσω πόρτα» για την επιστροφή του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας. Αν δεν υπάρχει σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα το οποίο να αλλάζει τους όρους των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε. Για μας είναι ζήτημα πολιτικό και προγραμματικό. Μένει να φανεί αν τα άλλα δύο κόμματα βλέπουν τη διακυβέρνηση με κριτήρια προσωπικά ή πολιτικά.

Για την ακρίβεια: Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία προτείνουν πλαφόν στην χονδρική και όχι πλαφόν στη λιανική που προτείνουμε εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Η συμφωνία τους μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα στην Ελλάδα. Διαφορετικά θα συμφωνούσαν στο πλαφόν στην λιανική και θα μπορούσαμε να καταθέσουμε τροπολογία, στην οποία θα συμφωνούσαμε και τα τρία κόμματα, για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.