Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Εμπαιγμός από Νίκα και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανακοίνωση με αφορμή την καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς εσπεριδοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά αναφέρει:

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και απόλυτος εμπαιγμός αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς εσπεριδοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό τον Ιανουάριο, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις ζημίες που ξεπερνούν το 80% της παραγωγής τους.

Ο εμπαιγμός φυσικά συνεχίστηκε και από τον κ.Νίκα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι επανειλημμένα δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες στους παραγωγούς της Αργολίδας ότι δήθεν πριν το Πάσχα θα τους είχε καταβληθεί η προκαταβολή 300€/στρέμμα. 

Οι συνεχείς επισκέψεις και οι βεγγέρες του κ.Νίκα και τα επανειλημμένα «ταξιδάκια» του στην Αθήνα για συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αποδείχθηκαν κενού περιεχομένου.

Μετά το φιάσκο του κ.Νίκα στο θέμα της σταφίδας ήρθε και το φιάσκο με την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς της Αργολίδας και κατ’επέκταση της Λακωνίας και της Κορινθίας. Ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου βιώνει τις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών, την ίδια ώρα που ο κ.Νίκας αδιαφορεί προκλητικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και όλους τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες  να σταματήσουν να εμπαίζουν τους παραγωγούς της Αργολίδας και το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας  να πιστωθούν στους λογαριασμούς των πληγέντων παραγωγών οι αποζημιώσεις των προκαταβολών 300€/στρέμμα. 

Η οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση, με δήθεν προφάσεις για κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέχιση της πολιτικής απάτης σε βάρος των αγροτών μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.