Πολιτικη

Οδυσσέας: Να υιοθετήσουν όλοι την πρότασή μας για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος

Αποσπάσματα από τηλεοπτική συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας στο Action 24 στον Γ. Πιέρρο

Πριν από δύο εβδομάδες βρισκόμασταν εδώ με τον Βουλευτή του ΣυΡιζΑ κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάρο στους οποίους πρότεινα να κάνουμε μία τροπολογία, που είναι η βασική μας θέση εδώ και πέντε μήνες, για πλαφόν της τιμής του ρεύματος στη λιανική. Για να ψηφιστεί και να ισχύσει μια τροπολογία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών. Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι πρέπει να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πλαφόν στην χονδρική τιμή (κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ) και από την άλλη ο ΣυΡιζΑ, που εξυπηρετεί ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνει να μην πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή, με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουμε δημόσια εδώ και πέντε μήνες.

Χαίρομαι που ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί την πρότασή μας υλοποιήσιμη και αναγνωρίζει ότι το πλαφόν στην λιανική τιμή είναι εγκεκριμένο μετρό της ευρωπαϊκής επιτροπής και πιστεύω ότι θα την υιοθετήσουν στο ΣυΡιζΑ. Εμείς, ως σοσιαλδημοκράτες θέλουμε να μην επιτείνουμε τις κρίσεις, αλλά να λειτουργούμε προγραμματικά για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Γι’ αυτό θα χαιρόμασταν αν και τα τρία κόμματα συμφωνούσαμε να υιοθετηθεί η πρότασή μας και τελικά να γίνει πράξη αυτό που θα βοηθήσει τους περισσότερους πολίτες. Από τους επιχειρηματίες μέχρι τον πιο ευάλωτο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.