Πολιτικη

9η Μάη-Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 9 Μάη στις 6 το απόγευμα στο μνημείο στον Άγιο Νικόλα στη Τρίπολη.

Την 9η Μάη τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, των αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού. 

Τιμάμε τα 20 εκατομμύρια του Σοβιετικού Λαού, τις 500.000 στην Ελλάδα, τους 200 στη Καισαριανή, τους 40 στον Άγιο Θανάση, τους 224 στις Βίγλες Μεγαλόπολης, τους 300 στον Άγιο Νικόλα, και τους 10 στην οδό Ταξιαρχών στη Τρίπολη, τους 19 στη Ψηλή Βρύση, τους 18 στην Αλέα, τους 18 στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης, τους εκατοντάδες κατοίκους της Αρκαδίας που εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους, των ταγμάτων ασφαλείας.

Φέτος που ο γιορτασμός της 9η Μάη, μέρας της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, συμπίπτει με τα 80 χρόνια του ΕΛΑΣ, που τιμάται στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, καλούμε τους φίλους και απόγονους των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ την Δευτέρα 9 Μάη στις 6 το απόγευμα στο μνημείο στον Άγιο Νικόλα στη Τρίπολη για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. 

Το Δ.Σ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.