Πολιτικη

Οδυσσέας: Η σοσιαλδημοκρατία έρχεται...

...το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει δυνατό, ανέφερε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Αρκαδίας.

Βασικά σημεία της σημερινής συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα»:

Για την εσωτερική εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου: Χθες υπήρξε μια συγκλονιστική συμμετοχή από τον κόσμο, κατά τη άποψή μου, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθαν στην κάλπες για τις εσωκομματικές διαδικασίες ξεπέρασε τους 170.000, ενώ οι επιστήμονες και συνδικαλιστές που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσουν τις επόμενες μέρες και άρα ο αριθμός συμμετοχής αναμένεται να αυξηθεί.

Η παράταξη ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς συμμετείχαν όλες οι γενιές, κυρίως νεότεροι άνθρωποι και εκτιμώ ότι το 40% των ψηφοφόρων ήταν ηλικίας κάτω των 35 ετών. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή φανερώνει ότι ο κόσμος θέλει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και φυσικά όταν ένα κόμμα επανέρχεται σε μεγάλα ποσοστά πλήττει όλα τα λοιπά κόμματα. Ωστόσο εμείς εστιάζουμε στους ανθρώπους που ωφελεί η άνοδος του ΠΑΣΟΚ και πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μας ωφελούν την πλειοψηφία των πολιτών.  Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με τη συμμετοχή στα εσωκομματικά άλλων παρατάξεων, το κάθε κόμμα έχει τις διαδικασίες του και ευχόμαστε να γίνονται ουσιαστικά συνέδρια  προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

Φαίνεται ότι η παράταξή μας όχι μόνο κρατάει τα δημοσκοπικά ποσοστά της αλλά πλέον η συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί ένα νέο βατήρα για την πορεία από εδώ και πέρα. Χθες εκδηλώθηκε η αποδοχή στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της σοσιαλδημοκρατίας της χώρας. Στις επόμενες εκλογές το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα τεθεί στον ελληνικό λαό και αυτός θα αποφασίσει. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν την έκπληξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συζητάμε για τις εκλογές σαν να είναι προδιαγεγραμμένο σενάριο. Εμείς πολιτευόμαστε με αξιακούς και πολιτικούς όρους και δεν μιλάμε για τη διακυβέρνηση της χώρας σαν να πρόκειται για μοιρασιά. Αυτό που έχουμε τονίσει είναι ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνουν πρωθυπουργοί «από την πίσω πόρτα» με δική μας συνεισφορά και ότι όποιος έχει διάθεση να μιλήσει μαζί μας θα το δείξει την πρώτη Κυριακή.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτές τις εκλογές και αυτούς που συμμετείχαν στις διαδικασίες. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξεις όσα προτείνουμε. Η σοσιαλδημοκρατία έρχεται, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει δυνατό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.