Πολιτικη

Στη Βυτίνα και την εκδήλωση για τον Ματθ. Πόταγα ο Γ. Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Η  επανασύνδεση με το νήμα της ιστορίας «ακουμπάει» και πρέπει «να ακουμπάει» και τις νέες γενιές" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη Βυτίνα, κατά την εκδήλωση μνήμης για το Ματθαίο Πόταγα, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές όταν θέλησε να τους εμποδίσει την είσοδο σ΄ αυτήν, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2002 βρέθηκε ο  βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού και στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: 

Στην πράξη ηρωϊσμού του Ματθαίου Πόταγα αποτυπώνεται το πνεύμα αντίστασης ενός ολόκληρου λαού κατά της φασιστικής κατοχής

Η Αντίσταση, ως διαχρονική στάση ζωής,  διατρέχει τον Ελληνισμό στη μακραίωνα ιστορία του, εναντίον όποιου επιβουλεύεται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία των πολιτών και τη δημοκρατία, αποτελώντας έτσι αναπόσπαστο στοιχείο της  ιστορικής παρουσίας και πορείας του. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αγώνας κατά του φασισμού είναι διαχρονικός, αφού αυτός ακόμη και σήμερα «σηκώνει κεφάλι» υπό διάφορες μορφές.  

Το γεγονός ότι διοργανώνεται «γιορτή νεολαίας» στη μνήμη του Ματθαίου Πόταγα αποδεικνύει, ότι η  επανασύνδεση με το νήμα της ιστορίας «ακουμπάει» και πρέπει «να ακουμπάει» και τις νέες γενιές. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.