Πολιτικη

Από το "το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα" στο "ΠΑΣΟΚ σώσε μας"

Αρθρο του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου φιλοξενεί σήμερα (16/05) η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Αναλυτικά σε αυτό αναφέρει:

Η φράση, «το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα» είναι ένα από τα αγαπημένα σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας και του ΣυΡιζΑ που με τη βοήθεια των ΜΜΕ προσπάθησαν να ρίξουν το ανάθεμα για ό,τι κακό έχει συμβεί στη χώρα στο ΠΑΣΟΚ. Για όλα έφταιγε το ΠΑΣΟΚ!

Αυτά λέγονταν την ίδια στιγμή που όλοι αποθέωναν στελέχη τα οποία ήταν 20 χρόνια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη δύσκολη στιγμή έφυγαν προς τη Νέα Δημοκρατία ή το ΣυΡιζΑ για να είναι στη νομή της εξουσίας.

Είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις που μας πλήγωσαν όλους. Όμως, μάθαμε από τα λάθη μας. Διαβατήριο είναι η στάση του στελεχιακού μας δυναμικού που έμεινε πιστό στο ΠΑΣΟΚ στο 44, το 4, το 14 και το 34 τοις εκατό! Ηθική στην πολιτική είναι να παραμένεις σταθερός στις αρχές και τις αξίες σου, ανεξαρτήτως ποσοστού. Ηθική είναι να «επιμένεις» στην ιδεολογία σου και να αγωνίζεσαι για να γίνει πράξη η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Αυτή η επιμονή επιβραβεύτηκε από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες μας, κατά τις οποίες 270.000 άνθρωποι ψήφισαν για αρχηγό κόμματος και περίπου 180.000 στις εσωκομματικές εκλογές. Οι πολίτες εμπιστεύονται την πολιτική μας πρόταση, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής τον βατήρα για να προχωρήσει και αυτό αναγνωρίζεται από όλους, όπως φαίνεται.

Διάβασα ότι και ο κ. Βαρουφάκης μετά το ΣυΡιζΑ και τη Νέα Δημοκρατία καλεί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε συγκυβέρνηση! Όλοι ρωτούν με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσουμε. Αναρωτιέμαι, γιατί ο λαός να μην ψηφίσει απευθείας ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής; Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα! Οι πολιτικές, τα πρόσωπα, οι αξιακοί κώδικες και οι ενιαίοι κανόνες είναι η απάντηση για να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Θα είναι τα πρόσωπα και όχι ηλικίες που θα στείλουν το μήνυμα της πολιτικής και ηθικής ανανέωσης ώστε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στο κόμμα να αισθάνονται μέρος της προσπάθειας. Να υπάρχουν κίνητρα, αλλά και αποδοκιμασία σε συμπεριφορές που μας πληγώνουν. Να δώσουμε τη μάχη στις περιφερειακές εκλογές με αφοσίωση στις ιδέες μας και όχι σε προσωπικά κριτήρια. Θα υπάρχουν κανόνες που θα μας δεσμεύουν όλους.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι η επιλογή που έχουν σήμερα οι πολίτες για τη χώρα μέσω της στήριξης στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και είναι η επιλογή που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον.  Είναι η πολιτική θέση στην οποία η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους μπαίνει σε προτεραιότητα με σκοπό την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η σοσιαλδημοκρατία έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά για αυτό και στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στηρίζουμε κάθε φορά αυτό που θεωρούμε συμφέρον για τη χώρα και τους πολίτες ακόμα και όταν ξέρουμε ότι θα επωμιστούμε το πολιτικό κόστος. Στη σοσιαλδημοκρατία, στόχος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας  διασφαλίζοντας, πρωτίστως, δίκαιες συνθήκες απασχόλησης για τους εργαζομένους.

Δε μας αφορά η εξουσία εάν μια συγκυβέρνηση δεν είναι συμβατή με τη σοσιαλδημοκρατία. Γιατί όπως έχει πει ο Ν. Ανδρουλάκης: «δίνουμε τη μάχη του συγκεκριμένου, του απλού, του αυτονόητου».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.