Πολιτικη

Οδυσσέας: “Στο συνέδριο φάνηκε η μεγάλη ανανέωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ”

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Για τη αναφορά του Προέδρου, Ν. Ανδρουλάκη, στη δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης: ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε μια προοδευτική διακυβέρνηση που δεν θα έχει καμία σχέση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Το μήνυμα του συνεδρίου μας προς όλους είναι ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρός μας «αυτή η προσπάθειά μας, δεν έχει ταβάνι» και αυτό δεν ειπώθηκε με αλαζονικό τρόπο. Αλλά ήταν μια απάντηση στις πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να μας οριοθετήσουν λέγοντάς ότι πρέπει να πάρουμε ένα συγκεκριμένο ποσοστό στις ερχόμενες εκλογές με το οποίο θα κινηθούμε σε κάποια συμφωνία που θα έχει προαποφασισθεί, υποτιμώντας έτσι την ψήφο του κόσμου. Εμείς σε αυτό απαντάμε ότι πρώτον η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση, όπως αυτή αναλύθηκε από τον πρόεδρο στο συνέδριο, θα τεθεί υπόψιν των πολιτών και δεύτερον τονίζουμε ότι με τις δικές μας ψήφους δεν πρόκειται να γίνουν ξανά πρωθυπουργοί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης. Πιστεύουμε στο σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, τα άλλα προγράμματα απέτυχαν. Αν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν σε αυτό, μπορούν να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Στο συνέδριο μας υπήρξε ενότητα και ομοφωνία σε βαθμό που δεν έχει υπάρξει ξανά. Γι’ αυτό, εμείς δεσμευόμαστε προς το λαό ότι θα μείνουμε πιστοί σε αυτά που είπαμε, έντιμα και καθαρά του απευθυνόμαστε λέγοντάς ότι θα τιμήσουμε, μετά τις εκλογές, ό,τι του προτείνουμε τώρα. Η δέσμευσή μας είναι προς τον ελληνικό λαό και όχι προς κάποιον άλλο. Γιατί για να αλλάξει πορεία η χώρα χρειάζεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Το πρώτο μας μέλημα είναι να κάνουμε πράξη τις προτάσεις μας, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες και όχι απλά να βοηθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα να γίνουν ξανά πρωθυπουργοί. Το να μην είναι πρωθυπουργοί, δεν σημαίνει αυτόματα έλλειψη σταθερότητας της χώρας.

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης δεν βάζει το προσωπικό πολιτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πως θα λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και όχι για το αν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας, τη στιγμή που δεν λύνουν αυτά τα προβλήματα. Στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τα πρόσωπα παίζουν καταλυτικό ρόλο αν δεν υπάρχει σχεδιασμένη προγραμματική συμφωνία. Αν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δε δέχονται το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα,  μπορούν να συγκυβερνήσουν μεταξύ τους, άλλωστε συμφωνούν σε περισσότερα από όσα θέλουν να δείχνουν.

Αναφορικά με τις παρουσίες παλαιότερων στελεχών στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής: Στο συνέδριο ήμασταν όλες οι γενιές και το μήνυμα του Ν. Ανδρουλάκη ήταν ξεκάθαρο προς τους πολίτες, ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα προβεί σε μια μεγάλη ανανέωση πολιτικών προσώπων. Είμαστε σταθεροί σε αυτό. Στο συνέδριο τιμήσαμε τους πρώην αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ χωρίς υπερβολές αυτοθαυμασμού ή δαιμονοποιήσεις. Η νέα ηγεσία τραβάει το δικό της δρόμο, χωρίς δεσμεύσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.