Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: "Οι τέως σχεδίασαν, οι νυν υλοποιούν"

Ο Νίκος Γόντικας σχολιάζει σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το θέμα των απορριμμάτων. 

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου χθες 25-5-2022 απεντάχθηκαν έργα όπως το γήπεδο αντισφαίρισης Κορδία και το γήπεδο τένις στη Τέντα του Δήμου Καλαμάτας, η αποπεράτωση εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκάλας Οιχαλίας, η κατασκευή στεγάστρου και επισκευή οχημάτων του ΕΚΑΒ Τρίπολης, έργα πρόσβασης ΑΜΕΑ στον Τυρό και στο Λεωνίδιο κ.α. για να εξοικονομηθούν πόροι για το περιβόητο ΣΔΙΤ, της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο, στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είμαστε ακόμα στην αρχή, όπου καλούνται τα πλατιά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για τα σκουπίδια δυο φορές. Μία στους παλαιούς εργολάβους που συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους και άλλη μία στη ΤΕΡΝΑ που έχει ξεκινήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα έρχονται και τα παρεπόμενα. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ο.Ε. αποφασίστηκε να αυξηθεί η ίδια συμμετοχή της Περιφέρειας σε 532.133 ευρώ για τα έργα οδών πρόσβασης στα σκουπιδοεργοστάσια, έργα π/υ 4,6 εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσουν και πάλι τα λαϊκά στρώματα Πόροι που εξοικονομήθηκαν από τις απεντάξεις των παραπάνω έργων.

Επίσης αποφασίστηκε να χαριστούν ρήτρες για την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων από την ΤΕΡΝΑ και όπου δεν δόθηκαν απαλλαγές, τα ψίχουλα που τυχόν θα καταλογιστούν θα τα αποφασίσει ο ιδιώτης ελεγκτής για την πορεία υλοποίησης του έργου. 

Αποδεικνύεται και με αυτό το έργο, που οι πρώην νοιώθουν περήφανοι και δικαιωμένοι ότι, η νυν Περιφερειακή Αρχή πληρώνει το έργο, που σχεδίαζαν και ανέκριναν οι προηγούμενοι. 

Ο ένας ξηλώνει και ο άλλος ράβει με μόνιμα θύματα τα πλατιά λαϊκά στρώματα.     

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.