Πολιτικη

"Τα μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης βρίσκονται και στα χωριά μας" (vid)

Φωτογραφία: tripolis.gr

Την τοπική κοινότητα Στενού, για να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των έργων αγροτικής οδοποιίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παπαδάτος και η Πρόεδρος της κοινότητας Στενού, κυρία Ελένη Πρωϊμάδη.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος, σημείωσε: «Τα μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης, σχεδόν καθημερινά, βρίσκονται σε όλα τα χωριά μας, για έργα αγροτικής οδοποιίας. Στο Στενό είναι η εργολαβία που αφορά τους καθαρισμούς ποταμιών και της οδοστρωσίας αγροτικών δρόμων.
Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την αγροτική οδοποιία, που ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένη.
Βοηθάμε με αυτό τον τρόπο τους αγρότες, διότι ένα σημαντικό κομμάτι στην παραγωγή, είναι η ομαλή πρόσβασή τους στις παραγωγικές τους μονάδες.
Προσφάτως, εντάχθηκε άλλο ένα έργο αγροτικής οδοποιίας, 3.000.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες και η εργολαβία θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.
Στόχος μέχρι το τέλος αυτής της θητείας είναι να έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο της αγροτικής οδοποιίας, σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου μας. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο διότι ο Δήμος μας έχει έκταση περίπου 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ο 5ος δήμος σε έκταση σε όλη την Ελλάδα. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι χιλιάδες χιλιόμετρα.
Θέλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας που βάλλονται πανταχόθεν από την ακρίβεια και την κλιματική αλλαγή.
Ο Δήμος δεν είναι κυβέρνηση, αλλά με βάση τις αρμοδιότητές μας, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, διότι είναι ο ουσιαστικότερος πυλώνας της επιβίωσης και της ανάπτυξης του δήμου Τρίπολης. Χωρίς αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν επιβιώνει ούτε η Τρίπολη, ως πόλη».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της κοινότητας σημείωσε πως «Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας. Είναι ένας τρόπος στήριξης των αγροτών άτι που έχουν μεγάλη ανάγκη τη σημερινή εποχή. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που είναι από την αρχή δίπλα μας, μάς στηρίζουν και ανταποκρίνονται στα αιτήματα μας. Πλέον, είναι σίγουρο ότι οι στόχοι υλοποιούνται».

Δείτε εδώ τι δήλωσε η κ. Πρωιμάδη

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.