Πολιτικη

Γιαννακούρας: "Φθάσανε στο σημείο να βάλουν χέρι σε έργα για ΑμεΑ"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Ευάγγελος Γιαννακούρας

Ανακοίνωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και νυν Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου, Ευάγγελου Γιαννακούρα

Ακύρωσαν έργα στην Αρκαδία που αφορούσαν ΑμεΑ και ασθενοφόρα

Με μεγάλη έκπληξη και θυμό συνάμα, διάβασα την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου (απόφαση της πλειοψηφίας), όσον αφορά την απένταξη ουσιαστικών έργων για την Αρκαδία, τα οποία είχαν ενταχθεί από την δική μας περιφερειακή αρχή και τα οποία αναμέναμε με αγωνία να υλοποιηθούν.

Αντ’ αυτού ήρθε η απένταξή τους.

Συγκεκριμένα μιλάω για τα έργα που αφορούν στην αγορά και τοποθέτηση δύο ραμπών ΑμεΑ, η μία για την παραλία του Τυρού και η άλλη για την παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου, καθώς επίσης και η τοποθέτηση στεγάστρου στο χώρο του ΕΚΑΒ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και η επισκευή έξι παροπλισμένων ασθενοφόρων.

Πού θα φθάσει πλέον η απανθρωπιά και αναλγησία τους; Πού είναι εκείνα τα λόγια τους τα μεγάλα για τα ΑμεΑ; Αυτή είναι η ευαισθησία τους για τα άτομα αυτά;

Στην προσπάθεια τους να βρουν χρήματα, κάτι που έκανε με επιτυχία η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη και αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν, προχωρούν σε απένταξη έργων , για να εντάξουν κάποια άλλα έργα, για τα μάτια του κόσμου, γιατί δεν προλαβαίνουν να τα υλοποιήσουν.

Φθάσανε στο έσχατο αυτό σημείο να βάλουν χέρι σε έργα που αφορούν ΑμεΑ.

Είχα φέρει δύο φορές το θέμα με επερώτησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ρωτούσα γιατί καθυστερούν τα συγκεκριμένα έργα. Οι επερωτήσεις έγιναν στις 25 Ιουνίου 2020 και το Μάιο του 2021.

Το πρώτο έργο αφορά σε δύο ηλεκτρικές, σύγχρονες και ασφαλείς ράμπες που είχε ενταχθεί με το ποσό των 74 χιλιάδων ευρώ η καθεμία, έργο με εξασφαλισμένη πίστωση και μελέτη και με προδιαγραφές που θα έδιναν τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να απολαύσουν ένα ασφαλές μπάνιο στις δύο παραλίες και συγχρόνως θα δινόταν η δυνατότητα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Απορώ δε που μέχρι στιγμής ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου δεν έχει παρέμβει, γιατί σιωπά, τι περιμένει, γιατί κρύβεται, αφού διαρκώς μιλά για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Τώρα δεν θίγονται τα δικαιώματά τους;

Όσον αφορά το έργο του στεγάστρου και των έξι ασθενοφόρων, τα οποία είναι παροπλισμένα και είναι απαραίτητα, με ποιο κριτήριο απεντάχθηκαν. Μας περισσεύουν ασθενοφόρα;

Ευκαιρίας δοθείσης αναφέρομαι και στο έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ που απέμενε να γίνει μόνο ο διαγωνισμός για προμήθεια από ένα ασθενοφόρο για κάθε Κέντρο Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Γιατί καθυστερεί ο διαγωνισμός; Γιατί αφήνουμε να κινδυνεύουν άνθρωποι;

Έλεος πια! Δεν είναι πλέον μόνο αδρανείς και ανεπαρκείς. Είναι και επικίνδυνοι. Γιατί θίγουν θέματα που αφορούν ανθρώπινες ζωές. Καμαρώστε τους! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.