Πολιτικη

Στη Βουλή οι ελλείψεις στη Χειρουργική Κλινική του Παναρκαδικού

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου 2022 ο Αρκάς βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:

Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει απαντήσεις και άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που κινδυνεύει να λειτουργεί μόνο έναν χειρούργο εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης τεσσάρων από τους πέντε χειρουργούς ιατρούς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή. 

Η αδυναμία επαρκούς στελέχωσης του Παναρκαδικού νοσοκομείου έχει σημαντικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και απαιτείται άμεση διευθέτηση του θέματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τον κ.Υπουργό Υγείας  Αθ.Πλεύρη

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, εξαιτίας της υποστελέχωσης και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σοβαρό λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης των τεσσάρων από τους πέντε χειρούργους ιατρούς που αυτή τη στιγμή υπηρετούν. 

Αυτό γιατί από τις προβλεπόμενες  9 θέσεις χειρουργών στο νοσοκομείο,   μόνο 5 είναι είναι καλυμμένες και μέχρι το τέλος του χρόνου οι τέσσερις χειρουργοί συνταξιοδοτούνται. Επίσης παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης μέσω προκηρύξεων, δεν υπήρξε αποτέλεσμα  νέων προσλήψεων. Η λειτουργία της Κλινικής κινδυνεύει καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετήσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών του νομού μας.

Τα τελευταία χρόνια, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχω επισημάνει με λεπτομέρειες την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, αλλά  και ότι δεν υπάρχει πρακτική ανταπόκριση στην επίλυση αυτού του κρίσιμου θέματος για την υγεία των πολιτών της Αρκαδίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να στελεχώσει πλήρως τη Χειρουργική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών της Αρκαδίας;

Αθήνα, 30.05.2022
Ο ερωτών Βουλευτής, 
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.