Πολιτικη

Κούλης: Οι Γορτύνιοι μαθητές θα φθάσουν ακόμη ψηλότερα!

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Δήμος Γορτυνίας

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την 2η θέση των μαθητών της Δημητσάνας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022 

Στον απόηχο μιας ακόμη πρόκρισης για τους νεαρούς μαθητές της Δημητσάνας, θα ήθελα να τους συγχαρώ θερμά για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas, την Κυριακή 29 Μαΐου στην Αθήνα.

Η ομάδα «Lousios Water Power Team» με το πρωτότυπο έργο της «Σύστημα Διαχείρισης Νερού», έφτασε ένα βήμα πριν την κορυφή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022, δίνοντας σύγχρονες λύσεις γύρω από την διαχείριση και την βέλτιστη αξιοποίηση της πηγής του Αϊ-Γιάννη στη Δημητσάνα, σε ένα έργο που συνδέεται άμεσα με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Συνάμα όμως θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς και τις ομάδες «Robodimitsana» στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2Χ2» και «Dimitsana Watermill» με το έργο τους «Υβριδικός Αλευρόμυλος» στην ανοικτή κατηγορία με θέμα «Πρωτογενής Τομέας - Αγροτική Παραγωγή», οι οποίες έλαβαν συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό ύστερα από την πρόκριση στην Καλαμάτα στις 8 Μαΐου 2022. 

Για εμάς, όλα τα παιδιά που συμμετείχατε, είστε νικητές! Με το υπόβαθρο που διαθέτετε είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα φτάσετε ακόμη ψηλότερα και θα γνωρίσετε πολλές νέες συναρπαστικές επιτυχίες στην πορείας σας! Έχετε θέληση, είστε όλα σκληρά εργαζόμενα και έχετε στο πλευρό σας πιστούς συμμάχους. Τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές, τους γονείς σας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και τον Δήμο Γορτυνίας. 

Για ακόμη μια φορά εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τις θερμές μου ευχαριστίες στον προπονητή – παιδαγωγικά υπεύθυνο της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας κ. Ιωάννη Καρούντζο, στον προπονητή του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων και Εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Κατσικερό Μαρίνο. Στην Υπεύθυνη του προγράμματος ρομποτικής του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης και Τοπική Διαχειρίστρια κα. Ήρα Παπαδοπούλου. Στην Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας κα. Μπεκιάρη Μαντώ για την υποστήριξή της. Στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και σε όλους του γονείς για την αμέριστη στήριξη και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. 

Το παρόν σας ανήκει, το μέλλον αναμένει να το «κατακτήσετε» κι εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος πως, σύντομα θα σας καμαρώσουμε και σε σχετικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό! 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 11:30), τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους,  τα πρωτότυπα έργα, τη φιλοσοφία και τους αυτοματισμούς τους, στους επισκέπτες του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης. Δίνοντας μας την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε από κοντά.   

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.