Πολιτικη

Αγωνιστική Συνεργασία: Οχι στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Εκτακτο Πε.Συ. και υπογραφές ζητούν Πετράκος-Δρούγκας.

Πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του ΠεΣυΠ κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας στην οποία μεταξύ άλλων ζητούν τις υπογραφές ολων των συμβούλων των αντιπολιτεύσεων ωστε να καταγγελθεί το χουντικής εμπνευσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σχέδιο Νόμου του Υπ. Εσωτερικών με το οποίο καταργείται η δυνατότητα των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα Προ Ημερησίας Διάταξης.

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση με το άρθρο 42 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση, διαγράφει από την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα που είχαν οι Επικεφαλής Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης επικαλούμενη λόγους «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου»!

Συγκεκριμένα στην Έκθεση που συνοδεύει το Νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση αναγράφει:

«Καταργείται η δυνατότητα πρότασης – εισήγησης του συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί συζήτησης κατεπείγοντος θέματος το οποίο δεν εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη και λήψης απόφασης επί αυτού πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων»

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης να επιβάλει δια Νόμου «σιωπητήριο» στις   Παρατάξεις, και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με την επίκληση μάλιστα λόγων «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του  Συμβουλίου» αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία. Ξεπερνά τα πιο χειρότερα αντιδημοκρατικά νομοθετήματα και μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές . Δεν μας εκπλήσσει βέβαια . Από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη θεσμοθέτησαν πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις  με τις οποίες αλλοίωσαν  πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών και υποβάθμισαν  εντελώς  τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αφού μετέφεραν όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες πραξικοπηματικά έδωσαν στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών το 67%  !!!   Σήμερα είναι ακόμη πιο  προκλητική αυτή η  νέα αντιδημοκρατική μεθόδευση   διότι   όλες   οι προηγούμενες αντιδημοκρατικές διατάξεις της Κυβέρνησης καταπίπτουν ως αντισυνταγματικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και με δεδομένο ότι το Νομοσχέδιο είναι σε Επίσημη Διαβούλευση επιβάλλεται  να συζητηθεί ως κατεπείγον ΤΩΡΑ στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

Οι κάτωθι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι αιτούμεθα να γίνει έκτακτη συνεδρίαση με τη διαδικασία του 1/3 των υπογραφών όπως ορίζει ο νόμος, με θέμα: « Η άποψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το άρθρο 42 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση, με το οποίο διαγράφει από την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα που είχαν οι Επικεφαλής Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης ».

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Πετράκος Αθανάσιος
Δρούγκας Δημοσθένης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.