Πολιτικη

Ερώτηση Οδυσσέα σε Καραμανλή για τον δρόμο-καρμανιόλα Άστρους-Λεωνιδίου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ζητεί εξηγήσεις σχετικά με την παραμέληση του προβλήματος σε ένα δρόμο που σημειώνονται συχνά ατυχήματα.

Eρώτηση αναφορικά με την επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου και το μεγάλο πρόβλημα της επικινδυνότητας του δρόμου κατέθεσε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό εξηγήσεις για την παραμέληση του προβλήματος σε ένα δρόμο που σημειώνονται συχνά ατυχήματα και την άμεση παρέμβαση του για τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων βελτιωτικών έργων που θα εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση στους πολίτες.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς:  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή

Για ακόμα μια φορά σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου. Το μεγάλο πρόβλημα της επικινδυνότητας του δρόμου απασχολεί διαρκώς τους πολίτες της περιοχής και η ανησυχία τους εντείνεται εξαιτίας της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για ένα δρόμο στον οποίο έχουν συμβεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει και όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι επιτρεπτό η πολιτεία να καθυστερήσει άλλο την παρέμβασή της.

Οι πολίτες περιμένουν χρόνια τώρα την υλοποίηση των βελτιωτικών έργων. Πριν δύο χρόνια ο Δήμος Άστρους σε ψήφισμά του ζητούσε  δέσμευση ποσού για την υλοποίηση έργου, κατασκευή νησίδων ασφαλείας και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού του δρόμου.  

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Εχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για απαλλοτριώσεις της εδαφικής λωρίδας, παράλληλα του δρόμου;

2.Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες για την βελτίωση των φθορών του δρόμου, την σωστή διαγράμμιση του, την αντικατάσταση των φθαρμένων σημάτων, την τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος;

3.Υπάρχει πρόβλεψη για αποσυμφόρηση του δρόμου;

4. Τι παρεμβάσεις σκοπεύει να υλοποιήσει το Υπουργείο προκειμένου να εξαλειφθούν τα ατυχήματα στην επαρχιακή οδό Άστρος – Λεωνιδίου και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.