Πολιτικη

Ανησυχία Οδυσσέα για την υποστελέχωση του Α.Τ. Ν. Κυνουρίας

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αμεσα λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Π. Θεοδωρικάκο ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε άμα τη κατάθεση της ερώτησης ο Ε' Αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου αναφέρει:

Υπέβαλα σήμερα ερώτηση, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, στον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την ελλιπή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Κυνουρίας ζητώντας του να μεριμνήσει άμεσα για το θέμα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: Υποστελέχωση του αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κυνουρίας

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έλλειψη δύναμης στο Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας. Πρόκειται για το αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που αστυνομεύει σε μια περιοχή με έκταση 583,2 km² και πληθυσμό 9.000 περίπου κατοίκων, παραθαλάσσια, με τεράστια τουριστική ανάπτυξη και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η υπάρχουσα δύναμη για την αστυνόμευση της περιοχής είναι μόλις επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή της Υπηρεσίας, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα δύο αστυνομικοί. Δεδομένου του ότι η περιοχή αυτή είναι απομακρυσμένη δεν επιλέγεται από τους αστυνομικούς, ούτε στις τακτικές αλλά ούτε και στις έκτακτες μεταθέσεις. Επιπλέον λόγω της τεράστιας μείωσης των προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει τοποθετηθεί στο εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα νεοεξερχόμενος αστυνομικός εδώ και πολλά χρόνια. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται και από το από 13/5/2022 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, εκδόθηκε διαταγή για στελέχωση του Τμήματος με απόσπαση αστυνομικών από την Αρκαδία αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση καθώς πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή και δεν υπήρξε μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων του προσωπικού που θα κάλυπτε τη θέση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1)    Τι προτίθεστε να κάνετε για τη στελέχωση του αστυνομικού Τμήματος Ν. Κυνουρίας;

2)    Προτίθεστε να εκδώσετε σχετική διαταγή ενίσχυσης του Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας για απόσπαση αστυνομικού προσωπικού με δαπάνες δημοσίου πανελλαδικά όπως έχετε πράξει σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις;

Αθήνα, 16.06.2022

Ο ερωτών Βουλευτής, 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.