Πολιτικη

Περιοδεία Οδυσσέα στην πυρόπληκτη Γορτυνία (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Για μεγάλες καθυστερήσεις στις αυτοψίες και στην αρωγή κάνει λόγο ο βουλευτής Αρκαδίας. 

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου 2022 ο βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρει:

Επισκέφτηκα χθες τα χωριά της Γορτυνίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές το 2021. Μέχρι σήμερα έχω κάνει συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το θέμα, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, μετά από 11 μήνες τώρα ολοκληρώνεται η αυτοψία σε ένα μόνο χωριό. Η αρωγή που θα έδινε η Πολιτεία δεν έχει δοθεί σε όλους και δημιουργούνται μεγάλες αδικίες. Όσοι δεν έχουν την ιδιότητα του κατ’ αποκλειστικότητα επαγγελματία αγρότη δεν έχουν λάβει κρίσιμες αποζημιώσεις για την παραγωγή και τις υποδομές. 

Σημαντικές εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας που μέχρι χθες ήταν παραγωγικές έχουν μείνει εκτός αποζημιώσεων. Υπήρξαν αποκλεισμοί αλλά και ασάφειες ως προς τον ορισμό των δικαιούχων και αναμένουν ακόμη απαντήσεις. Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο και χρειάζονται επιπλέον αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.

Θα συνεχίσουμε άμεσα τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.