Πολιτικη

Ομόφωνο "ναι" από το Πε.Συ. σε ψήφισμα που κατέθεσε ο Τατούλης

Αφορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία. 

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρεται:

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ομόφωνα ψηφίστηκε το ψήφισμα που κατέθεσε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης και αφορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία. 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία λόγω  πολεμικής σύρραξης που επικρατεί στη Χώρα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη συνέχιση των σπουδών τους. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία καθώς και όσοι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι στη Ρωσία και φοιτούν στα εκεί Πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τα συναρμόδια Υπουργεία και μέσω των Πρεσβειών να εξευρεθεί λύση, ώστε οι Έλληνες φοιτητές  να μπορούν να συνεχίσουν τους σπουδές τους στην Ελλάδα και να βρεθούν οι διαδικασίες για αναγνώριση των πτυχίων τους αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης  (ΔΟΑΤΑΠ).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.