Πολιτικη

Παρέμβαση υπέρ της ΔΕΔΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει υπέρ της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) στην προσφυγή της τελευταίας στο Διοικητικό Εφετείο

Η προσφυγή αφορά στην απένταξη -εκ μέρους της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)- της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου.

“Η ΔΕΔΑ είναι δημόσια επιχείρηση και η παρέμβασή μας υπέρ της ως Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται καθώς θεωρούμε ότι αυτό υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον” δήλωσε, ειδικότερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, η ΔΕΔΑ είχε λάβει άδεια για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά στη συνέχεια η ΡΑΕ της την αφαίρεσε. Η ΔΕΔΑ υπέβαλε προς την ΡΑΕ αίτηση να αναθεωρήσει την απόφαση απένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων αερίου της εταιρείας, ωστόσο η εν λόγω αίτηση απορρίφθηκε από τη ΡΑΕ -με αποτέλεσμα η ΔΕΔΑ να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.

Πέρα από τα παραπάνω, που αναφέρονται σε δημοσίευση στο επίσημο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο ανταγωνισμός, σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, έχει οδηγήσει σε "ενδοοικογενειακή" διαμάχη του κυβερνώντος κόμματος στην Πελοπόννησο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.