Πολιτικη

"Δεσμευόμαστε ότι η θλιβερή παρένθεση Νίκα θα κλείσει με εκκωφαντικό τρόπο"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση του τ. Περιφερειάρχη με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Νίκα στο Κ.Υ. Αστρους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης, επικεφαλής της παράταξης Νέα Πελοπόννησος, κάνει λόγο για εκδικητική συμπεριφορά του νυν περιφερειάρχη απέναντι στους πολίτες της Π.Ε. Αρκαδίας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωση:

Είναι πλέον ορατό σε όλους τους πολίτες ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα αποτελεί για την Πελοπόννησο μια θλιβερή παρένθεση παρακμής, στασιμότητας και οπισθοδρόμησης.

Τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η προπαγάνδα και η παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας χαρακτηρίζουν το βασικό άξονα της πολιτικής του κ.Νίκα.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αρκαδίας είναι δεδομένο ότι ο κ.Νίκας κινείται εκδικητικά απέναντι στους Αρκάδες πολίτες ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί με ψεύτικα μεγάλα λόγια να τους πείσει για το δήθεν ενδιαφέρον του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Περιφερειάρχης στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Άστρους προσπάθησε να συνδέσει τις εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που εκτελούνται στο Κέντρο Υγείας με  δικές του ενέργειες!

Οι πολίτες του Δήμου Β.Κυνουρίας γνωρίζουν ότι η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη ξεπερνώντας τεχνικές και διοικητικές δυσκολίες, δημοσιοποίησε τη με αριθμ.πρωτ.1259/28.3.2019 πρόσκληση και στη συνέχεια κατέθεσε το με ID 67530-10.4.2019 Τεχνικό Δελτίο Πράξης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου για την ένταξη της πράξης στο Ε.Π. «Πελοπόννησος», βάσει της οποίας υποβλήθηκε σχετική πρόταση προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Ο κ.Νίκας μόλις 30 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπέγραψε την απόφαση ένταξης ενός έργου για το οποίο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Αυτό που οφείλει να κάνει ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του είναι να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του έργου, γεγονός το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ιδιαίτερα την Καλοκαιρινή περίοδο που δέχεται πλήθος επισκεπτών;

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους σχετικά με την προμήθεια ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού (έναν ηλεκτρικό  καρδιογράφο, ένα κλίβανο αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων και ένα σπιρόμετρο), η συνολική αξία του οποίου δεν ξεπερνά τις 10.000€, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο κ.Νίκας δεν δαπάνησε δικά του χρήματα με διάθεση προσφοράς αλλά η χρηματοδότηση του εξοπλισμού έγινε από τους πόρους που διέθεσε το Υπουργείο λόγω της Πανδημίας Covid-19.   

 Οι θλιβερές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την παρουσία του κ.Νίκα ως ενός Κοινοτάρχη των προηγούμενων δεκαετιών συνοδευόμενου από τον «υποτακτικό» του γραμματέα κ.Σκαντζό, για να παραλάβει βραβείο «ευγνωμοσύνης», εξευτελίζουν το θεσμό που υπηρετούν και παραπέμπουν σε εποχές πολιτικού σκότους. 

Βραβεία ευγνωμοσύνης δίνονται μόνο στην περίπτωση που κάποιος δαπανά δικά του χρήματα και προσφέρει εθελοντικά και σε καμία περίπτωση σε πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίζονται Δημόσιο χρήμα. 

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη υλοποιώντας ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας μας διέθεσε πάνω από 35.000.000€ πόρων του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ. Κατασκευάστηκαν νέες κλίνες καθώς και ψυχιατρικές κλινικές στα Νοσοκομεία Τρίπολης, Σπάρτης και Άργους, εκσυγχρονίστηκαν οι κτιριακές υποδομές στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στο σύνολο των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ενισχύθηκαν με ιατρικοτεχνολογικό  εξοπλισμό το σύνολο των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου (μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, μαστογράφους, ψηφιακές ακτινογραφίες, υπερηχοτομογράφους, λαπαροσκοπικά συστήματα, κ.τ.λ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προμήθεια εξοπλισμού χειρουργείου για το Νοσοκομείου Κορίνθου, με προϋπολογισμό 350.000€ αλλά και η προμήθεια μηχανημάτων τεχνητού νεφρού κλασσικής αιμοκάθαρσης στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, με προϋπολογισμό 400.000€. Προγραμματίστηκαν και εντάχθηκαν έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης όπου μόνο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας διατέθηκε το ποσό του 1.650.000€.

Φυσικά δεν απαιτήσαμε ποτέ βραβεία και χειροκροτήματα γιατί θεωρούμε ότι οι Αιρετοί Αυτοδιοικητικοί  παράγοντες έχουν υποχρέωση να υλοποιούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αιτήματα των πολιτών και φορέων και να μεριμνούν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Υγείας.

Αναμένοντας… την επόμενη βράβευση του κ.Νίκα, τον καλούμε να απαντήσει γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί τα 20 πλήρως εξοπλισμένα καινούργια ασθενοφόρα για τα οποία η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους, προϋπολογισμού 2.000.000€ περίπου;  Ένα εκ των οποίων είχε προγραμματιστεί για το Κέντρο Υγείας Άστρους.

Δεσμευόμαστε στους πολίτες, ότι αυτή η θλιβερή παρένθεση Νίκα θα κλείσει με εκκωφαντικό τρόπο και θα ανατραπεί πλήρως αυτό το σύστημα υποβάθμισης και παρακμής.

Υγ. Τελικά κ.Νίκα είχατε δίκιο… τα έργα δεν είναι κανενός, αλλά τα βραβεία εκλιπαρείτε να γράφουν το όνομα σας! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.