Πολιτικη

Παπαηλιού: Σε υποχώρηση το κράτος δικαίου επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη (vd)

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) στη Βουλή.

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης  (κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής  του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας …») :

1) Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να συνδέεται με την κριτική που ασκείται στις δικαστικές αποφάσεις. Και αυτό διότι και «οι κρίνοντες κρίνονται». 

Όμως εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης γίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, αφενός, με την εκμετάλλευση δικαστικών πράξεων και αποφάσεων που αποπνέουν παρεμβάσεις ή έντονη ταξική νοοτροπία, η οποία  έρχεται σε αντίθεση με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» αφετέρου, με δηλώσεις και αναφορές κυβερνητικών παραγόντων, και του ίδιου του πρωθυπουργού 

2) Το κράτος δικαίου που συνιστά πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, βρίσκεται επί της διακυβέρνησης του «συστήματος Μητσοτάκη» σε υποχώρηση ή ακόμη και σε δίωξη. Αυτό αποτυπώνεται σε πλείστες εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Επ΄ αυτών το Υπουργείο Δικαιοσύνης σιωπά, αγνοώντας ή υποβαθμίζοντάς τες. 

3) Εκδήλωση παραβίασης-προσβολής του κράτους δικαίου αποτελεί και η καταγγελθείσα απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για μείζον θέμα δημοκρατίας και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 

Απαντήσεις στο θέμα θα δώσει βέβαια η Δικαιοσύνη. Όμως  πρωτίστως και κυρίως οφείλει να δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη», η οποία και αυτό, όπως και πολλά άλλα θέματα, επιχειρεί «να θάψει», βοηθούντων και των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή μάλλον παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.   

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.