Πολιτικη

Γούργαρης: Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τις εξελίξεις με τη ΣΔΙΤ στην Παλαιόχουνη.

Στις 6-10-2021 συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η πρόταση της Επιτροπής Αγώνα για να μην γίνει η ευρύτερη περιοχή, Μεγαλόπολη-Παλαιόχουνη-Αθήναιο και συνολικά το λεκανοπέδιο της Ασέας, ΧΑΒΟΥΖΑ της Πελοποννήσου και να παρθούν αποφάσεις για τη μη εγκατάσταση στο Αθήναιο της ρυπογόνας μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που έκλεισε στα Λεχαινά της Ηλείας με την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατί ρύπαινε την περιοχή.

Η παράταξη Τατούλη αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση της Επιτροπής Αγώνα για να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες από την λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη εμποδίζοντας τη λήψη αποφάσεων. 

Με προκλητικό τρόπο κυρίως η κα. Νικολάκου και ο κ. Γιαννακούρας αλλά και άλλοι δήλωσαν πολλές φορές υπερήφανοι και δικαιωμένοι για το εμβληματικό όπως το αποκαλούν έργο της ΣΔΙΤ. 

Οι εξελίξεις τους διαψεύδουν.

Με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών υλοποιούνται οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί που μετατρέπουν την περιοχή σε ΧΑΒΟΥΖΑ για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 

-Στη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή ετοιμάζουν την καύση απορριμμάτων και δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Απορριμμάτων (ΧΥΤΕΑ).

-Στο Αθήναιο παρά την καθολική άρνηση κατοίκων και φορέων, με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζεται η μετεγκατάσταση της ρυπογόνας μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων και επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό ώστε να έχει δυνατότητα επεξεργασίας πολλαπλάσιας ποσότητας σάπιων και ψόφιων από αυτή που είχε στα Λεχαινά. 

-Στην Παλαιόχουνη συγκεντρώνονται και θάβονται τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου.

Ουσιαστικά λειτουργεί ένας πανάκριβος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που για κάθε τόνο απορριμμάτων που φθάνει στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν 86 ευρώ όταν στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου πληρώνουν 25 ευρώ τον τόνο. 

Το χαράτσι είναι πολύ άγριο.

Στα 86€ πρέπει να προσθέσουμε το κόστος μεταφοράς, τις ρήτρες ποιότητας και ποσότητας, το τέλος ταφής που για φέτος είναι 20€ ο τόνος και θα αυξάνεται 5€ για κάθε επόμενο χρόνο. Επιπλέον η κυβέρνηση μεθοδεύει και την είσπραξη του περιβόητου Περιβαλλοντικού Τέλους που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που για φέτος είναι κι αυτό 20€ για κάθε τόνο απορριμμάτων προσαυξανόμενο κι αυτό 5€ για κάθε επόμενο χρόνο.

Ορατές είναι και οι περιβαλλοντικές συνέπειες από τη λειτουργία της μονάδας, οι χιλιάδες γλάροι που κατέκλισαν την περιοχή δεν μυρίστηκαν αρώματα.

Όσοι στήριξαν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο, ούτε υπερήφανοι ούτε δικαιωμένοι μπορούν να είναι.

Είναι υπόλογοι στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ τη Δευτέρα 26-7-2022 είδαμε την κα. Νικολάκου και τον κ. Γιαννακούρα να κλαψουρίζουν για τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής στη Παλαιόχουνη προσπαθώντας να αποκρύψουν τις ευθύνες τους.

Δεν ξέρω αν η κα. Νικολάκου θα αναγνωρίσει τις ευθύνες της, περιμένω από τον κ. Γιαννακούρα που παραδέχτηκε την παραπλάνησή του για τη διαχείριση κονδυλίων του λιγνιτόσημου στο Δήμο Μεγαλόπολης να βρει το θάρρος να παραδεχτεί και την παραπλάνησή του για τη ΣΔΙΤ κι όσα συμβαίνουν στη Παλαιόχουνη.

Να συμπαραταχθεί με τους κατοίκους και τους φορείς που δίνουν τον τίμιο αγώνα για να μη γίνει η περιοχή ΧΑΒΟΥΖΑ της Πελοποννήσου και δικαιολογημένα του αποδίδουν ευθύνες και του εκφράζουν παράπονα.  

Βαγγέλης Γούργαρης
Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.