Πολιτικη

Ο Β. Γούργαρης για τις "Λευκές Νύχτες"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Τρίπολης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μπροστάρηδες στο χορό καταπάτησης του ωραρίου των καταστημάτων

Η συνεχής διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ωφέλησε τις μεγάλες αλυσίδες και του ομίλους που αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους και όχι τους μικρούς εμπόρους που με δυσκολία κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και πολλά οδηγούνται στο κλείσιμο.

Οι περιβόητες λευκές νύχτες δίνουν ένα ακόμη χτύπημα στην οικογενειακή ζωή εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και στις ανάγκες τους για προσωπικό χρόνο και ξεκούραση.

Δήμος και Περιφέρεια, ενώ γνωρίζουν ότι η αύξηση του ωραρίου δεν αύξησε τα έσοδα των μικροεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων αλλά τα λουκέτα, στηρίζουν και προπαγανδίζουν το «θεσμό».

Υποχρεώνουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους να μένουν στο μαγαζί τους από το πρωί ως τα χαράματα μήπως πέσει κάτι από το τραπέζι που στήνεται για τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. 

Υποχρεώνουν τους εμποροϋπαλλήλους (ανάμεσα τους και μανάδες με μικρά παιδιά) να γυρνάνε σπίτι μετά τα μεσάνυχτα.

Η πραγματοποίηση της διήμερης λευκής νύχτας στην Τρίπολη, σε συνθήκες που ο κόσμος στενάζει από την ακρίβεια είναι πρόκληση για τη λαϊκή οικογένεια.

Ο καθένας ξέρει ότι αυτό που λείπει για την τόνωση της αγοράς δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων δεν είναι ότι δεν έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα από την τσέπη του κόσμου. Με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, τη μετακίνηση, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όσες ώρες και να μακρύνει η λειτουργεία των καταστημάτων η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Οι λευκές νύχτες και τα πανηγύρια που τις συνοδεύουν δεν βελτίωσαν τα πράγματα, δεν απέτρεψαν τα λουκέτα, ευνόησαν και ευνοούν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Λευκές είναι οι νύχτες για τις πολυεθνικές και Μαύρες για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται από την ίδια πολιτική, όλοι μαζί να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους για ανθρώπινα ωράρια, για να μπορούν να προγραμματίζουν την οικογενειακή τους ζωή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.