Πολιτικη

Επίσκεψη Παπηλιού στην πληγείσα Κανδήλα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την ολοκληρωτική καταστροφή στην καλλιέργεια ντομάτας διαπίστωσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Γιώργος  Παπαηλιού το πρωί του Σαββάτου 3.9.2022, επισκέφθηκε την Κανδύλα που επλήγη επί μέρες από συνεχόμενες βροχές και χαλαζόπτωση και συζήτησε με  πληγέντες αγρότες-παραγωγούς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας :                        

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν συνεχώς  ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες περιοχών της Αρκαδίας. 

Η χαλαζόπτωση και οι καθημερινές-συνεχόμενες βροχοπτώσεις  από τις 22.8.2022 και μετά στην περιοχή της Κανδύλας, έπληξαν τις καλλιέργειες ντομάτας, του κατ΄ εξοχήν προϊόντος της Κανδύλας και  κηπευτικών. Η καταστροφή υπήρξε ολοκληρωτική. 

Συνέβη δε αυτό κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, που σημαίνει ότι οι πληγέντες αγρότες θα παραμείνουν χωρίς εισόδημα.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να κινηθεί αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Οι δε εκτιμήσεις των αρμοδίων γεωπόνων πρέπει να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα, στο πλαίσιο  του είδους και του μεγέθους των πραγματικών ζημιών που οι πληγέντες παραγωγοί υπέστησαν. 

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να ενισχυθεί με δημόσιους πόρους, ώστε η αναθεώρηση του κανονισμού του (του ΕΛΓΑ), που η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει παγώσει»,  να προωθηθεί, ώστε να καλυφθούν  περισσότεροι κίνδυνοι, να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καταβάλλονται δίκαιες αποζημιώσεις.

Από πλευράς Γιώργου Παπαηλιού, θα υπάρξει παρακολούθηση και  παρέμβαση προς την κατεύθυνση της ταχύτερης κίνησης και  ολοκλήρωσης  των σχετικών διαδικασιών με τον δικαιότερο τρόπο  και συνεχής επικοινωνία με τους πληγέντες αγρότες και τον πρόεδρο τη Τοπικής Κοινότητας.     

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.