Πολιτικη

Τρίπολη: Σύσκεψη για την ακρίβεια και την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Εκπρόσωποι από 11 φορείς βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας...

Χθες, Τετάρτη, 21/09/2022, έγινε σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων και φοιτητικών συλλόγων για τα ζητήματα της ακρίβειας και της προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω φορείς:

1.Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας

2.Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων

3.Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου

4.Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

5.Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6.Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας

7.ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ

8.Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τρίπολης

9.Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ – Παράρτημα Αρκαδίας

10.Φοιτητικός Σύλλογος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

11.Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή μας πάλη ενάντια στην πολιτική που σε καιρούς ειρήνης τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, ενώ σε καιρούς πολέμου μας φορτώνει ξανά το λογαριασμό. Κριτήριο για εμάς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, του άνεργους, τους συνταξιούχους- γυναίκες και άνδρες είναι η δική μας ζωή, οι δικές μας αντοχές, οι δικές μας ανάγκες.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά μας από τη σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων για να στηρίξει τις προτεραιότητες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη με κριτήριο της σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας. Με τη συλλογική μας οργάνωση χτίζουμε κυματοθραύστη για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων στην απεργία της 9 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Πετρινού. Στο διάστημα έως την απεργία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και παράσταση σε δήμους του νομού μας για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και τη δράση μας ενάντια στην υλοποίηση περικοπών σε κατανάλωση ενέργειας και καυσίμων στα σχολεία του νομού, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.