Πολιτικη

Οδυσσέας: Τα ψέματα της ΝΔ για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη

Συμπεράσματα του βουλευτή Αρκαδίας με αφορμή όσα συζητήθηκαν στη Βουλή.

Κατόπιν της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή επισημαίνω τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη:

1. Οι πολίτες της Μεγαλόπολης θα έχουν αυξήσεις 500% στους λογαριασμούς ενέργειας αφού προχώρησε η κατάργηση της τηλεθέρμανσης και την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

2. Η τηλεθέρμανση σταμάτησε γιατί η ΝΔ έκλεισε την 3η μονάδα και δεν δέχτηκε να συνδέσει την τηλεθέρμανση στη μονάδα 5η του φυσικού αερίου. Αυτό συνέβη γιατί η κυβέρνησης εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων, στους οποίους έδωσε 45.0000.000 ευρώ. Η τηλεθέρμανση λειτουργεί κανονικά στη Δυτική Μακεδονία

3. Η κυβέρνηση με Υπουργική απόφαση υποχρεώνει τους πολίτες της Μεγαλόπολης να καταργήσουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ενέργειας, εκτός του φυσικού αερίου, προκειμένου να πάρουν δωρεάν σύνδεση. Αυτό συμβαίνει επίσης για εξυπηρετήσει εργολάβους και λόμπι του φυσικού αερίου.

4.  Από όσα γνωρίζουμε, επιστημονικά έχει ειπωθεί, ότι στις υπάρχουσες υποδομές φυσικού αερίου μπορεί να ρέει μόνο 5% υδρογόνο και το υπόλοιπο φυσικό αέριο.  Άρα οι υπάρχουσες υποδομές φυσικού αερίου δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διανομή και διάθεση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλο ένα ψέμα που ειπώθηκε σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό αλλά μετά από διερεύνηση αποκαλύφθηκε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.