Πολιτικη

Επίσκεψη Παπαηλιού στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Επί τάπητος η διαχείριση και λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων. 

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφτηκε τη ΒΙΠΕ Τρίπολης και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕ και επιχειρηματίες εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη  διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων. 

Με το «νομοσχέδιο» που δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, (φαίνεται ότι) αποξενώνονται οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις από τη διαχείριση των  ΒΙΠΕ και αυτή ανατίθεται αποκλειστικά στην ΕΤΒΑ, δηλαδή στην Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει το δελτίο Τύπου του κ. Παπαηλιού.

Η διαφωνία μας γι΄ αυτό είναι «κάθετη», ενώ οι κατατεθείσες προτάσεις τόσο του ΣΕΒΙΠΕ όσο και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αποτελούν αξιόλογη συμβολή προς την αντίθετη, σε σχέση με την κυβερνητική πρόταση, κατεύθυνση.     

Επίσης συναντήθηκε και είχε συζήτηση με εργαζόμενους εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ επιχειρήσεων για τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν, λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας (οι λογαριασμοί ηλεκτρικού, η δαπάνη μετακίνησης, κ.α.  έχουν εκτοξευτεί), των χαμηλών αμοιβών και όλων των παραγόντων εν γένει που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. 

Η ασκούμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ πολιτική ενισχύει αποκλειστικά τους «μεγάλους», τους «ισχυρούς» και το «κέντρο», αφήνοντας στο περιθώριο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την εργασία και την περιφέρεια. 

Αυτή η πολιτική συνεπάγεται το  στραγγαλισμό των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων και την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.