Πολιτικη

Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός του 2023 ο πρώτος μετά από 12 χρόνια μνημονιακής επιτήρησης

Με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ξεκίνησε η συζήτηση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Για «προϋπολογισμό συνέχειας, συνέπειας και σταθερότητας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως είναι «προσχέδιο δύσκολων ισορροπιών, που καλείται να συγκεράσει προκλήσεις, μέσα σε ένα ασταθές, γεμάτο υψηλές αβεβαιότητες, ανοδικούς κινδύνους, νέες απειλές και μεγάλη μεταβλητότητα διεθνές περιβάλλον, που επηρεάζει και την Ελλάδα».

Υπογράμμισε, πως ο προϋπολογισμός αυτός «αναδεικνύει τις αυξημένες αντοχές, την σημαντική ανθεκτικότητα, τις ισχυρές δυνάμεις, τις μεγάλες δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είναι ένας προϋπολογισμός που επισφραγίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μετά και το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την πρόωρη εξόφληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι ένας προϋπολογισμός που αναδεικνύει την ευθύνη -όλων μας- απέναντι στο σήμερα και το αύριο της χώρας μας, απέναντι στις θυσίες των πολιτών και τις προοπτικές της νέας γενιάς».

ΠερισσότεραΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.