Πολιτικη

Οδυσσέας: Τι επιτρέπει την αισχροκέρδεια σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα;

Αποσπάσματα από συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (21/10) ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε προσκεκλημένος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυτό δεν το αρνείται κανείς. Ποιος φταίει όμως για την κακή διαχείριση αυτής της κρίσης στο εσωτερικό της Ελλάδας; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φταίει ο κ. Ανδρουλάκης, άλλωστε έχει καταλήξει να φταίει για όλα. Γιατί να μη φταίει και για τον πληθωρισμό, λοιπόν; Είναι αντικειμενική πραγματικότητα ότι έχουμε το μεγαλύτερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης στην Ελλάδα χάνει καθημερινά περισσότερα χρήματα σε όλες τις αναγκαίες αγορές του, όπως το σουπερμάρκετ.

Επίσης, προχθές η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσαμε ενεργειακή επάρκεια αποκλειστικά μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για πέντε ώρες. Το παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία. Είναι σίγουρα θετικό γιατί όλοι θέλουμε να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όμως, εδώ πρέπει να σκεφτούμε το εξής:  όταν πληρώνουμε λογαριασμούς, δεν πληρώνουμε μόνο ρεύμα από φυσικό αέριο, περιλαμβάνονται υδροηλεκτρικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λιγνίτης. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί η τιμή του ρεύματος προκύπτει με βάση το φυσικό αέριο και το χρηματιστήριο ενέργειας;  Γιατί δεν βγάζουμε μια μέση τιμή, έτσι ώστε να εμποδίσουμε την αισχροκέρδεια των πέντε μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών στη χώρα; Αυτό θα ήταν το πλαφόν στη λιανική, το μέτρο που εδώ και πάρα πολλούς μήνες προτείνει το ΠΑΣΟΚ και είναι το μόνο που μπορεί να ανακουφίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ήταν εξαρχής ένα μέτρο που συμπεριλαμβανόταν στην εργαλειοθήκη της Ευρώπης. Η Ισπανία το εφάρμοσε. Αντίθετα, η κυβέρνηση στην Ελλάδα αποφάσισε να μην το εφαρμόσει. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει στη διαχείριση των κρίσεων, μπορεί σε όλη την Ευρώπη να καλπάζει η αισχροκέρδεια, αλλά εδώ οι αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά είναι της τάξης του 25%. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τι επιτρέπει την αισχροκέρδεια σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα; Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι 4,75% είναι το δεκαετές ομόλογο κι είναι μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, δεν μπορεί η χώρα να περάσει τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.