Πολιτικη

"Αυτοψία" Τατούλη σ' εργασίες αποκατάστασης Ναού

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου "Νέα Πελοπόννησος"

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης"

Τον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων  Κατσαρού, του Δήμου Οιχαλίας, επισκέφθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο παρουσίαζε αρκετές τεχνικές δυσκολίες με δεδομένο ότι μετά το 2011 επλήγη από αλλεπάλληλους σεισμούς όπου επέφεραν σημαντικές βλάβες και είχε σαν αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η λειτουργία του.

Ως Περιφερειακή Αρχή προτάξαμε την ωρίμανση των μελετών, επιλύοντας σημαντικά διοικητικά αλλά κυρίως τεχνικά προβλήματα (αφού υπήρχαν σοβαρές βλάβες στη στέγη, στα υποστυλώματα και στα δοκάρια οροφής), δεσμεύοντας παράλληλα 130.000€ για την α’ φάση των εργασιών.

Από την επίσκεψη μας διαπιστώσαμε ότι παρόλο που οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, που αφορούν στην προγραμματική σύμβαση, απαιτείται άμεσα η συνέχιση των εργασιών επισκευής και η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης.

Καλούμε τον κ. Νίκα άμεσα να μεριμνήσει για την ένταξη της ολοκλήρωσης των εργασιών σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας το σύνολο των απαραίτητων πόρων, με δεδομένο ότι σε καμία περίπτωση δεν αρκούν τα 60.000€ που έχει «υποσχεθεί» ότι θα διατεθούν το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο επέδειξαν παραδειγματικό ενδιαφέρον οι κάτοικοι και οι καταγόμενοι από την περιοχή, αφού διέθεσαν ποσό άνω των 150.000€, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αρχίσει η έναρξη λειτουργίας του Ιερού Ενοριακού Ναού στο χωριό τους.

Η ελάχιστη υποχρέωση όλων μας απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ. Κατσαρού και του Δήμου Οιχαλίας ευρύτερα είναι η άμεση ολοκλήρωση των εργασιών του Ιερού Ενοριακού Ναού, ώστε να καταστεί πάλι λειτουργικός.

  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.