Πολιτικη

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για το άγαλμα του Πόταγα στη Βυτίνα

Γ. Βαρουφάκης: Είναι ιερή υποχρέωση όλων το άγαλμα του Πόταγα στη Βυτίνα να μείνει εκεί που είναι

Ο Πόταγας ήταν ο πρώτος αντιστασιακός στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζος. Ένα παιδί 17 χρόνων που έκατσε μπροστά στα τανκς των Γερμανών με το που ερχόντουσαν στη Βυτίνα και τους είπε "δεν θα περάσετε" και του έλιωσαν το κεφάλι και έσυραν το πτώμα του μπροστά στη μάνα του. Η αδερφή του, η Ελένη Πόταγα φιλοτέχνησε ένα άγαλμα το οποίο αξίζει να το δείτε, είναι ακόμα στην πλατεία της Βυτίνας. Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια, κάθε χρόνο πηγαίνουμε και τιμούμε τη μνήμη του και οικογενειακά και κομματικά και κινηματικά και με τον Μανώλη Γλέζο είχαμε πάει κάποτε, θυμάμαι κάποιοι που μου είπαν "Ο Εμφύλιος πόλεμος καλά κρατεί στη Βυτίνα,  η μισή πόλη θέλει να διώξει το άγαλμα. Πότε δε δέχθηκε ότι ο Πόταγας τιμήθηκε".

Πριν από μερικούς μήνες μάθαμε ότι αποφασίσθηκε η μεταφορά του αγάλματος, να φύγει από την πλατεία, να κρυφτεί μέσα σε ένα σχολείο. Εμείς παλεύουμε το άγαλμα του Πόταγα, του πρώτου αντιστασιακού της Ευρώπης, να παραμείνει στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας.

Είναι ιερή υποχρέωση όλων το άγαλμα του Πόταγα να μείνει εκεί που είναι. Να δούμε τι ψυχή θα παραδώσουν αν αφήσουν αυτό το άγαλμα να κρυφτεί σε μια αυλή ενός σχολείου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.