Πολιτικη

Αρκαδία: Τι διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στις δομές υγείας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας

Επισκέψεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε υγειονομικές δομές της Αρκαδίας, παρουσία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο των δράσεων για το κοινωνικό κράτος με αφορμή την επέτειο ενός έτους από το θάνατο της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, κλιμάκιο που αποτελούνταν από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας, μέλη των Τοπικών Οργανώσεων Γορτυνίας και Τρίπολης και του βουλευτή του νομού μας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου επισκέφθηκαν υγειονομικές μονάδες του νομού μας και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Τροπαίων, Δημητσάνας και Τρίπολης, την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αρκαδίας καθώς και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη διοίκηση και το προσωπικό των ανωτέρω δομών καθώς και με πολίτες των περιοχών και να διαπιστώσουν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στις υγειονομικές δομές της περιοχής μας.

Κοινός παρονομαστής όλων είναι οι σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζονται αφενός σε μόνιμο (και όχι επικουρικό) προσωπικό και αφετέρου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κάτι που τελικά έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης σε βαθμό που ακόμα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικό (και θλιβερό ταυτόχρονα) παράδειγμα αποτελεί η έλλειψη τόσο των ασθενοφόρων στα Κ.Υ. Τροπαίων (κυρίως) και Δημητσάνας, όσο και των οδηγών (απαιτούνται τουλάχιστον 2 στη Δημητσάνα και 4 Τρόπαια, προκειμένου να καλύπτονται εξ ολοκλήρου οι απαιτούμενες βάρδιες), θέμα που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το Ε.Σ.Υ το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και του οποίου η σημασία αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης,  δείχνει να μην υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε από την κυβέρνηση της Ν.Δ και έτσι να παρουσιάζονται αδικαιολόγητες ελλείψεις που το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και την απαξίωση.

Στη ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα “Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά– Συνεχίζουμε για το ΕΣΥ του μέλλοντος“, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το «Νέο Ε.Σ.Υ» που επιθυμεί να δημιουργήσει η παράταξη μας, με υγειονομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Τα κλιμάκια του κόμματος, θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες επισκέψεις και στα Κέντρα Υγείας Μεγαλόπολης, Άστρους και Λεωνιδίου ώστε να αναδείξει και τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες και των εν λόγω δομών. Δεύτερη συμπληρωματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς η πληθώρα των θεμάτων που αναδείχθηκαν από το Διοικητή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων απαιτεί και ενημέρωση στα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία δεν πρόλαβαν να τεθούν επί τάπητος στην πρώτη επίσκεψη. Τα ζητήματα που καταγράφονται από τις συγκεκριμένες επισκέψεις, θα αναδειχθούν αναλυτικά στο μέγιστο επίπεδο (με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις) προκειμένου να επιδιωχθεί η άμεση και οριστική επίλυσή τους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.