Πολιτικη

"Η απεργία σταθμός προς τις εθνικές εκλογές"

Δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Η. Παπαηλιού.

Η απεργία της 9.11.2022, όπλο των εργαζομένων και του λαού,  κατά της κυβέρνησης του «συστήματος Μητσοτάκη» της ΝΔ,  η οποία έχει οδηγήσει στην ακρίβεια,  στη φτωχοποίηση-στην εξαθλίωση των λαϊκών και   μεσαίων στρωμάτων, στην περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, σε αντιδημοκρατικές εκτροπές, στη φίμωση της διαφορετικής άποψης, στις υποκλοπές, στη δημιουργία «επιτελικού κράτους»-παρακράτους, στη χειραγώγηση της δικαιοσύνης,  στο διεθνή διασυρμό της χώρας και στην  εθνική υποτέλεια.

Η απεργία, σταθμός στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές 

Απαιτούμε, οι δημοκρατικοί θεσμοί να αποκατασταθούν και να επαναλειτουργήσουν σε όλα τα πεδία, η οικονομία να μην είναι υπόθεση μόνον των ολίγων, των ισχυρών και των ημετέρων, η οικονομική πολιτική να  συνδέεται και να αποσκοπεί στην παραγωγική ανάπτυξη,  στην κοινωνική και περιφερειακή δικαιοσύνη, στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, στην ενεργειακή δημοκρατία και επιπλέον να ενσωματώνει  ένα δημόσιο σύστημα υγείας και ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους.   

Προσδοκούμε βάσιμα, ότι η ψήφος του λαού θα σημάνει το τέλος  της «τραγωδίας» που βιώνει ο τόπος και το άνοιγμα του δρόμου για μία προοδευτική κυβέρνηση.    

Μέχρι τότε χρειάζεται επαγρύπνηση, αλληλεγγύη, αντίσταση, κινητοποίηση, αγώνας, αγώνες παντού και διαμόρφωση προοδευτικών συμμαχιών σε όλα τα επίπεδα..  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.