Πολιτικη

Τατούλης: Ο κ. Νίκας αγνόησε πλήρως απόφαση του Πε.Συ.

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ευθείες βολές του τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αφορμή το έργο ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" αναφέρει:

Η απαξίωση του ανώτατου πολιτικού Συλλογικού Οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πλέον κανόνας από τη Διοίκηση του κ.Νίκα. Ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός είναι βασικοί παράμετροι της πολιτικής του συμπεριφοράς. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Περιφερειάρχης αγνόησε πλήρως της απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, έργο προϋπολογισμού 3.286.000€. 

Ο κ.Νίκας προχώρησε προκλητικά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Τριφυλίας, παραβαίνοντας τα καθήκοντα του αφού όπως ρητά αναφέρεται στην κείμενη Νομοθεσία ο Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ.Νίκας για μία ακόμη φορά λειτούργησε ως «Καίσαρας» αφού δεν έλαβε καθόλου υπ’όψιν του τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα την έλλειψη έκφρασης γνώμης και σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι επανειλημμένα έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες για την έλλειψη σχετικής διαβούλευσης.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ,υπερασπίζοντας το θεσμό που υπηρετεί και να θέσει στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου 2022 εκτός Ημερήσιας Διάταξης το συγκεκριμένο  θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά  του κ.Νίκα και την άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.

Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δύο Αυτοδιοικητικών φορέων προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των Συλλογικών τους Οργάνων.

Ο κ.Νίκας έπραξε εντελώς αντίθετα από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και μόνο για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση διοικητικά είναι ακυρωτέα.

Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαιτήσει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση και να καταγγείλει τον κ.Νίκα, ο οποίος πέρα από την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του παρέβη τα καθήκοντα του και οφείλει να υποστεί τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες συνέπειες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.