Πολιτικη

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος και κρύβεται

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Σε αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε "σκληρή" επίθεση στον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR- Πέμπτη, 10 Nομεβρίου 2022,-, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται, οι ένοχοι κρύβονται. Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις.

Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του προέκυψε ότι καταστράφηκαν.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντέτεκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση.

Άρθρο των "Financial Times" για τις παρακολουθήσεις

Με τίτλο «Υπόθεση παρακολουθήσεων αμαυρώνει την αποκατεστημένη εικόνα της Ελλάδας», η εφημερίδα Financial Times δημοσιεύει άρθρο του Τόνι Μπάρμπερ, το οποίο, αφού θυμίζει ότι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ήταν κατηγορούμενος για αντίστοιχο σκάνδαλο πριν από 30 χρόνια, καταλήγει:

Στο τρέχον σκάνδαλο, οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αφήσει σκοτεινούς υπαινιγμούς για εχθρική διεθνή ανάμειξη και επικαλέστηκαν την νομοθεσία περί απορρήτου για κρατικά μυστικά και για κρατικές τεχνικές, για να δικαιολογήσουν τη διατήρηση του θέματος κάτω από το περίβλημα της μυστικότητας. Αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει μια απόδειξη, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει. Το να κωλυσιεργεί εγκυμονεί τον κίνδυνο να προκαλέσει επιπλέον πλήγματα στην εικόνα των τακτικών και κανονικών αρχών που η Ελλάδα έχει αποκτήσει με κόπο.

Εμείς θα λέγαμε πως ο κ. Μπάρμπερ είναι πολύ..."αισιόδοξος", εάν θεωρεί πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει "κανονικές αρχές"...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.