Πολιτικη

Επιτροπή αγώνα Δ.Ε. Βαλτετσίου: Σειρά τώρα έχει η Δόριζα

Στο πλευρό των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τον σχεδιασμό εγκατάστασης μονάδων αποθήκευσης μπαταριών λιθίου η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Δόριζας που αγωνίζονται να προστατέψουν τον τόπο τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων εξελίσσονται σταθερά στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Μεγαλόπολη εξοστράκισαν το λιγνίτη που έδινε ζωή και στη θέση του ετοιμάζουν χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες. 

Στη Παλαιόχουνη θάβονται τα απορρίμματα όλης της Πελοποννήσου και ο κόσμος πληρώνει πανάκριβα θαφτικά.

Στο Αθήναιο παρά την καθολική αντίδραση κατοίκων και φορέων, με τις πλάτες της κυβέρνησης ολοκληρώνεται η μεταφορά και επέκταση της ρυπογόνας μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.

Τη σκυτάλη πήρε η Δόριζα που θέλουν να την μετατρέψουν σε αποθήκη ενέργειας τριακοσίων μεγαβάτ, εγκαθιστώντας τεράστιες μπαταρίες με εξαιρετικά επικίνδυνα υλικά δίπλα στα σπίτια. 

Η καύση απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας έχει αποφασιστεί και αναγγελθεί, μένει να δούμε που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις.

Δεν γνωρίζουμε που και τι άλλο ετοιμάζουν να μας φέρουν, είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ όμως ότι αυτό που θα φέρουν θα είναι ρυπογόνο. 

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι θέλουν να μετατρέψουν τη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου σε ΧΑΒΟΥΖΑ της Πελοποννήσου.

Δεν θα τους αφήσουμε.

Δεν θα μας διώξουν από τα σπίτια μας.

Με τον οργανωμένο αγώνα μας θα τους σταματήσουμε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.