Πολιτικη

“Νέα Πελοπόννησος”: Άνθρακας ο θησαυρός για την Αρκαδία από την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη

Η αποτίμηση της επίσκεψης του κ.Πρωθυπουργού και των Υπουργών του στην Αρκαδία μόνο ως αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πιθανόν στην πολυήμερη ενημέρωση που έκανε ο κ.Νίκας στο γραφείο του Πρωθυπουργού εν όψει της επίσκεψης του στην Τρίπολη να «ξέχασε» να του αναφέρει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ούτε μία κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας.

Τι ακριβώς εννοούσε ο κ.Πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε ότι το Μαίναλο θα γίνει «απάτητο» βουνό; Ποια είναι η απάτητη περιοχή του Μαινάλου; Έχει άραγε ποτέ επισκεφθεί ο κ.Πρωθυπουργός το Μαίναλο; Ουδεμία κουβέντα για την ταμπακέρα. Θα γίνει άρση της απόφασης της ΡΑΕ η οποία έχει εγκρίνει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο ιστορικό και φιλόξενο βουνό σημείο κατατεθέν για την Αρκαδία μας;

Η έκταση του Μαινάλου αγγίζει τα 700.000 στρέμματα, όπου πάνω από τα μισά είναι δασική έκταση. Τι ακριβώς θα γίνει με την περιοχή «NATURA»; Μετά την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη και την προσπάθεια του να «κουκουλώσει» το θέμα του Μαινάλου για να σταματήσουν όλες οι μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Αυτοδιοίκησης, οφείλουμε να είμαστε ακόμα περισσότερο διεκδικητικοί στέλνοντας συνεχώς το μήνυμα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ».

Δεν έγινε επίσης απολύτως καμία αναφορά για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στην περιοχή της Δόριζας.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα για τη λίμνη Τάκα, δεν ακούστηκε ούτε μια κουβέντα για το χρονικό προσδιορισμό της δημοπράτησης του έργου και φυσικά εγκαταλείφθηκε τελείως το «όραμα» του κ.Νίκα για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Είναι πραγματικά ντροπή να αναφέρονται έργα που οραματίστηκαν και εκτελούν οι Δήμοι ως έργα της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού του κ.Αυγενάκη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γήπεδο 5Χ5 στην Κανδήλα και η αναβάθμιση του ΔΑΚ Τρίπολης, όπου με στόμφο και κομπασμό παρουσίασε ο κ.Αυγενάκης ως Κυβερνητικά έργα.

Είναι μεγαλύτερη ντροπή σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο Υπουργείο να παρουσιάζει ως δήθεν έτοιμη προς χρήση την πίστα MotoCross στη Μεγαλόπολη, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει μεταβιβαστεί ούτε η απαραίτητη έκταση και φυσικά η δήθεν υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο έργο συνάδει απόλυτα με την πολιτική «γελοιότητα» αφού το ίδιο μνημόνιο, μας είχαν ενημερώσει ότι είχε υπογραφεί πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα! Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο κ.Νίκας «γύρισε την πλάτη» στην Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Λ.Μ.Α) Μεγαλόπολης, η οποία είναι η νόμιμη ενοικιάστρια της πίστας MotoCross, την οποία ούτε καν την ενημέρωσε για την υπογραφή του μνημονίου.

Η μόνη αλήθεια για την πίστα MotoCross στη Μεγαλόπολη είναι ότι το έργο αυτό αναδείχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, όπου σε  συνεργασία με το

 

αθλητικό σωματείο Α.Λ.Μ.Α Μεγαλόπολης διοργάνωσε Πανελλήνιους αγώνες πρωταθλήματος MotoCross ενώ παράλληλα άρχισε η διαδικασία ωρίμανσης των μελετών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να κατασκευαστεί και να εκσυγχρονιστεί μία πίστα η οποία να αποτελέσει διεθνές κέντρο για τη φιλοξενία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (για αγωνιστική μοτοσυκλέτα, mountain bike κτλ.), δίνοντας στη Μεγαλόπολη ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο.

Ούτε μια κουβέντα για την εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης και των περιβόητων εξαγγελιών εδώ και δύο χρόνια για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα έδιναν στους πολίτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας!

Απόλυτη σιωπή για το πολυδιαφημιζόμενο από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα και της Κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη Γορτυνία και την Αρκαδία.

Καμία κουβέντα για τον οδικό άξονα που «εμπνεύστηκε» και «διεκδίκησε» ο κ.Νίκας που θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Αρχαία Ολυμπία!

Απόλυτη σιωπή για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτες περιοχές, τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων στις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί της Αρκαδίας, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τα αδιέξοδα κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τον κίνδυνο ερήμωσης που εγκυμονεί σε πολλά ιστορικά χωριά μας.

Σε ό,τι αφορά τις ψεύτικες εξαγγελίες για τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Αναβάλου στη Βόρεια Κυνουρία είναι λόγια του αέρα που εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές ανάγκες και υπηρετούν τον απόλυτο λαϊκισμό και την ψηφοθηρία.

 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Αρκαδίας

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

 

Γιώργος Ρουμελιώτης

 

Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.