Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Παράνομες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κοινή ανακοίνωση των μελών Ντίνας Νικολάκου και Γιώργου Πετρίτση.

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο τελεσίδικα αποφάσισε ότι ο Νόμος του κ.Θεοδωρικάκου είναι Αντισυνταγματικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, τα τακτικά μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου και Γιώργος Πετρίτσης που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για όσα από τα θέματα εμπίπτουν στις τροποποιήσεις του συγκεκριμένου Νόμου που κρίθηκαν Αντισυνταγματικές, αιτήθηκαν να μην συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή αλλά να παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα μέλη της παράταξης του κ.Νίκα καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση και αφορούν στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, είναι παράνομες σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατά την άποψη μας δεν μπορούν να εγκριθούν ως νόμιμες από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Θεωρούμε ότι η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και μετά την απόφαση του ΣτΕ για κανένα από τα θέματα που εμπίπτουν στις Αντισυνταγματικές διατάξεις δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή παρά μόνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Τα τακτικά  μέλη της Οικονομικής Επιτροπής 
Ντίνα Νικολάκου&Γιώργος Πετρίτσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.