Πολιτικη

Ο Γ. Φαράντος για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Ο τόπος χρειάζεται έργα και όχι λόγια", αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρίπολης Αρκαδίας.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Αρκαδία ζει τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης οι οποίες έχουν φέρει σε δύσκολη κατάσταση τους Αρκάδες πολίτες και ιδίως τα φτωχότερα στρώματα αυτών. 

Διότι η υποβάθμιση και η απαξίωση της Τρίπολης και της Αρκαδίας συνεχίζονται και ολοκληρώνονται. 

Η προηγούμενη επιλογή για τη μετατροπή της Αρκαδίας σε χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων της Πελοποννήσου, με τις ιδιαίτερα δυσμενείς περιβαλλοντικές και οικολογικές επιπτώσεις επεκτείνεται σε άλλες δυσμενείς για την περιοχή εξελίξεις. 

Το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στο ενεργειακό πεδίο της Μεγαλόπολης και η εξάρτηση από το πανάκριβο φυσικό αέριο, έχουν οδηγήσει το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και την Αρκαδία σε οικονομικό μαρασμό. 

Οι μη αναπτυξιακές πολιτικές, μετά το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων κατά την προηγούμενη οικονομική κρίση, οδήγησαν σε επιχειρήσεις που απασχολούν το εργατικό δυναμικό με χαμηλές οικονομικές απολαβές. 

Η χωρίς στρατηγικό σχέδιο εγκατάσταση των πάρκων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, βλάπτει τον ορεινό όγκο της Αρκαδίας και την ισορροπία των οικοσυστημάτων. 

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Γορτυνία και η ανυπαρξία εφαρμογής σχεδίου ανασυγκρότησης οδηγεί σε ερήμωση την περιοχή αυτή. 

Η μεγάλη μείωση του πληθυσμού της Αρκαδίας είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις στο Νομό.

Ο τόπος χρειάζεται έργα και όχι λόγια. 

Πιστεύουμε ότι η Αρκαδία, όπως και όλη η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακές προοδευτικές πολιτικές που θα μπορούν να δώσουν ανάπτυξη στην οικονομική δραστηριότητα και να προστατεύσουν ταυτόχρονα τις κοινωνικές ομάδες. 

Μόνο με προοδευτικές πολιτικές θα γίνει δυνατή η οικονομική ανάκαμψη και η στήριξη της. 

Τρίπολη, 06-12-2022
Γεώργιος Φαράντος
μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρίπολης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.