Πολιτικη

"Το 2023, η χρονιά της πολιτικής αλλαγής"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Ανακοίνωση του Βουλευτή Αρκαδίας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις εντός του νέου έτους

Η αρχή κάθε χρόνου αποτελεί το σημείο εκκίνησης για όσα πρόκειται να συμβούν και να εξελιχθούν το νέο χρόνο, μετά τον  απολογισμό για τα γεγονότα που συνέβησαν και για τις πράξεις και τις παραλείψεις που έλαβαν χώραν τον προηγούμενο χρόνο.  

 Ο απολογισμός συνδέεται με την προοπτική που ανοίγεται και μπορεί να ανοίξει, ώστε να αποτελέσει τη βάση για το μέλλον.   

 Οι εκφάνσεις της  πολλαπλής κρίσης που βιώνει η χώρα, η υγειονομική, η οικονομική (ακρίβειας και ενεργειακή), η θεσμική-η κρίση δημοκρατίας και η εθνική οφείλονται και πάντως  επιβαρύνονται  από τη νεοφιλελεύθερη  πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη».

 Όλες αυτές οι διαστάσεις της κρίσης θα εξελιχθούν και εντός του 2023.   

 Δεδομένου ότι το 2023 είναι έτος εκλογών, η εξέλιξη και η έκβαση όλων αυτών των διαστάσεων (της κρίσης) θα εξαρτηθεί (και) από το αποτέλεσμα-την έκβασή τους.

 Σε αυτές θα αντιπαρατεθούν η πολιτική στήριξης των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων και διεύρυνσης των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και  στον αντίποδα η πολιτική της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, της  ενίσχυσης της παραγωγικής δημιουργίας, της περιφερειακής συνοχής και  του κοινωνικού κράτους.   

 Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν ή τη συνέχιση της πολιτικής της ΝΔ, με τις αρνητικές συνέπειες που βιώνουν οι πολλοί ή την αλλαγή που έχουν ανάγκη ο τόπος και ο λαός. 

 Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μπορεί και πρέπει να επιβάλει, μέσω της λαϊκής ψήφου, τη συγκρότηση  μιάς προοδευτικής κυβέρνησης, προκειμένου  να αλλάξει ο προσανατολισμός και εν τέλει η πορεία του τόπου, με την επικράτηση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης σε όλα τα πεδία.

 Καλή και νικηφόρα χρονιά !!!   

(Δ.Τ.)     

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.