Πολιτικη

Τατούλης για την απόφαση του ΣτΕ περί διαχείρισης απορριμμάτων

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"

Απόλυτη δικαίωση για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη αποτελεί η απόρριψη τεσσάρων (4) αιτήσεων ακύρωσης από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)  σε ό,τι αφορά το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι αιτήσεις ακύρωσης αφορούν κατά κύριο λόγο την υλοποίηση της μονάδας στην Καλλιρόη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας (2η Διαχειριστική Ενότητα).

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Εγώ και οι συνεργάτες μου νιώθουμε υπερήφανοι και απόλυτα δικαιωμένοι. Άλλη μια απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας αποδεικνύει ότι η Νομιμότητα τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε ό,τι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ιδιαίτερα για τη μονάδα της Καλλιρόης στο Δήμο Οιχαλίας εγώ και συνεργάτες μου δεχτήκαμε βίαιες επιθέσεις και πολλή «λάσπη» από σημερινούς όψιμους υπερασπιστές του έργου που τότε κρατούσαν μαύρες σημαίες, μας εξύβριζαν και μας λιθοβολούσαν δημόσια.

Ο κ.Νίκας ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αφού πρωτοστάτησε για τη μη πραγματοποίηση του. Ως Περιφερειάρχης έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ακόμα και πρόσφατα ότι «εάν περνούσε από το χέρι του, το έργο θα το σταματούσε». 

Με έκπληξη είδαμε σε ανακοίνωση του κ.Νίκα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  ότι επιτέλους ο κ.Περιφερειάρχης αναγνωρίζει την τήρηση της νομιμότητας από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, αφού χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «επιβεβαιώνεται η διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας, της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος». Όπως προκύπτει επίσης ο κ.Νίκας αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα έργο αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος! 

Γιατί κ.Περιφερειάρχη τότε θέλατε να το σταματήσετε; Ευχάριστη αλλά  ταυτόχρονα μεγάλη «κωλοτούμπα» εκ μέρους του κ.Περιφερειάρχη! 

Φυσικά η όψιμη αναγνώριση εκ μέρους του κ.Νίκα για την τήρηση της νομιμότητας της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του έργου και στην έναρξη λειτουργίας των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Παλαιόχουνη της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Καλλιρόη της Π.Ε. Μεσσηνίας και στη Σκάλα της Π.Ε. Λακωνίας. 

Είναι αυτονόητο ότι θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για όλες τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις και αν προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε, σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη Χώρα.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε με συνέπεια και σταθερότητα ένθερμοι υποστηρικτές του έργου, με δεδομένο ότι η ολοκλήρωση του θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε μία νέα εποχή αειφορίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη της».

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.