Πολιτικη

Οδυσσέας: Οι γιατροί δεν έχουν κίνητρα για να εργαστούν στην Περιφέρεια

Διαβάστε όσα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Προσκλεκλημένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023 ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα ανέφερε μεταξύ άλλων:

Αναφορικά με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ: Το ΕΣΥ είναι μια φοβερή μεταρρύθμιση που έγινε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον έχει πολλά προβλήματα. Στην Τρίπολη έχουμε μόνο έναν ακτινολόγο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και για αυτό προχθές προχώρησα σε ερώτηση στη Βουλή. Ακόμα,  το άρθρο 10 του τελευταίου νόμου της κυβέρνησης για την υγεία, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών κυρίως στην Αθήνα, ενώ η περιφέρεια έχει ήδη μεγάλα προβλήματα αφού οι γιατροί δεν έχουν κίνητρα προκειμένου να εργαστούν εκεί. Πέρα από την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε και τις χορηγίες όπως αυτή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε. Γιατί πρέπει να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί χρειάζονται κίνητρα. Η Ρουμανία έδωσε 5000 ευρώ στους γιατρούς της για να τους δώσει κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα. Επιπλέον πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση κεντρικά με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα νησιά οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και οι αστυνομικοί, εξαιτίας του Airbnb, δεν βρίσκουν σπίτι να μείνουν. Άρα πρέπει να υπάρξει μια συμμαχία όλων δυνάμεων για αντιμετωπιστούν τέτοια ζητήματα.

Για την τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης: Δυστυχώς τα δυο κόμματα με τα γνωστά πληρωμένα τρολ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην τοξικότητα, έτσι πολλές φορές καταλήγουμε στη διαπόμπευση ανθρώπων. Αυτό δεν αξίζει στη δημοκρατία μας.  Δεν εμπλέκω τον κάθε καλλιτέχνη με τα κόμματα αλλά - ως πολίτης το σχολιάζω - πιστεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Ζαραλίκος στο επίμαχο βίντεο ξεπερνά τα όρια της σάτιρας.

Για την επικαιρότητα: Ακούγοντας τον κ. Τριανταφυλλίδη και κ. Αντωνιάδη να μιλούν για τον κ. Καραμανλή επιβεβαιώνεται ότι το θέμα του κ. Καραμανλή είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Αυτό που θα έπρεπε να  συζητάμε σήμερα είναι το πώς τα funds κατέληξαν να παίρνουν την α’ κατοικία των πολιτών, χωρίς ο δανειολήπτης να έχει τη δυνατότητα αγοράς του δανείου του στην τιμή που το αγοράζει το fund, όπως γίνεται στην Κύπρο αλλά και τις ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για αυτό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.