Πολιτικη

"Γιατί δεν αποζημιώνονται οι μη κατά κύριο επάγγελμα πυρόπληκτοι αγρότες της Αρκαδίας;"

Απαντήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναζητεί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το αλαλούμ των αποζημιώσεων των μη κατά κύριο επάγγελμα πυρόπληκτων αγροτών της Αρκαδίας, κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτοντας για ακόμα μια φορά αυτό το θέμα στον Υπουργό και ζητώντας του σαφείς απαντήσεις και ακριβή στοιχεία για την καταβολή τους.

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά

Θέμα: Γιατί δεν αποζημιώνονται οι μη κατά κύριο επάγγελμα πυρόπληκτοι αγρότες της Αρκαδίας

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω ακόμη μια  ερώτηση για την αποζημίωση των πυρόπληκτων καλλιεργητών της Αρκαδίας, καθώς δεν μας έχετε απαντήσει εάν και πότε θα αποζημιωθούν οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Αρκαδίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δεν έχει αποζημιωθεί το σύνολο των αγροτών που επλήγησαν. Έτσι, και παρά το γεγονός σε προηγούμενη ερώτηση είχατε επικαλεστεί την τελευταία πληρωμή του Δεκεμβρίου του 2022 για την αποζημίωση των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, στην Αρκαδία υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν αποζημιωθεί και ενίστανται για τον αποκλεισμό και την παραμέληση από το κράτος.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1) Πόσοι ήταν οι αιτούντες μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που αιτήθηκαν αποζημιώσεις και πόσοι τελικά αποζημιώθηκαν;
2) Πότε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που δεν είχαν αγροτικά έσοδα αλλά υπέστησαν καταστροφές και είχαν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.