Πολιτικη

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρίπολης ζητεί ο Β. Γούργαρης

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, στα πρότυπα του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, ανησυχεί έντονα τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Σε επιστολή που απέστειλε αναφέρει:

Προς:

-Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη.
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κα. Γεωργία Παναγοπούλου.
-Τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Τρίπολης. 
-Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Κυρίες και κύριοι:

Η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού κατά τα πρότυπα της ενέργειας που οδήγησαν σε ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια στους λογαριασμούς, στην ίδια λογική με όσα έγιναν στον ΟΣΕ και οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. 

Με πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των υδάτινων πόρων η κυβέρνηση προωθεί τον έλεγχο της ζήτησης και όχι την αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, που σήμερα είναι εφικτή με τα κατάλληλα έργα και τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση. Τα σπασμένα θα πληρώσει η Λαϊκή οικογένεια και οι βιοπαλαιστές αγρότες που θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα το νερό.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας.

Με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό.

Με το νομοσχέδιο τερατούργημα του υπουργείου Περιβάλλοντος παραδίδονται με γρήγορους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους όπως το νερό και η αποχέτευση στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Ε.Ε.

Η ένταξη του νερού σε ρυθμιστική Αρχή είναι προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης (υπερμημόνιο) για την κοστολόγηση του νερού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και απαιτεί να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Να συνεδριάσει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Έχουμε χρέος να συνεδριάσουμε  το συντομότερο δυνατό να συζητήσουμε το θέμα και να πάρουμε αποφάσεις. 

Η διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την προστασία του περιβάλλοντος και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.    

Βαγγέλης Γούργαρης
Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.