Πολιτικη

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Αρκαδίας

Παρά τις τυμπανοκρουσίες του Υπουργείου Παιδείας για χιλιάδες διορισμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της ΔΕ Αρκαδίας

Διανύουμε τα δύο τρίτα της σχολικής χρονιάς και τα χρόνια προβλήματα, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών, παραμένουν σε πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αρκαδία, παρά τις τυμπανοκρουσίες του Υπουργείου για χιλιάδες διορισμούς.

Εξαιρετικά σοβαρά είναι τα κενά στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, καθώς και στην κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής στο 4ο ΓΕΛ, που λείπουν 6 ώρες δυο μήνες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικά στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης  λείπουν  πάνω από το 1/4  των ωρών του ωρολογίου εβδομαδιαίου προγράμματος . Συγκεκριμένα, λείπουν 39 ώρες που κατανέμονται ως εξής : ΠΕ01 -6, ΠΕ04-8, ΠΕ06-4, ΠΕ08-4, ΠΕ79.01-4, ΠΕ86-7, ΠΕ88.03-2, Εργαστήρια Δεξιοτήτων – 4. Μάλιστα, πρόκειται για ένα νεοϊδρυθέν σχολείο, που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και έχει γίνει καθεστώς να υπολειτουργεί. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε:

- Να καλυφθούν τα εν λόγω κενά. 

- Να σταματήσει η χρόνια υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.