Πολιτικη

Εγκώμια Νίκα προς το Δήμο Τρίπολης

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες, Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, αναφέρθηκε μ' εγκωμιαστικό τρόπο στο Δήμο Τρίπολης

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, ανάφερε -–μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Θέλω να μιλήσω για τον Δήμο Τρίπολης. Χωρίς τη συνηγορία του συγκεκριμένου Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη, τα πράγματα εδώ θα ήταν εξόχως δύσκολα. Όχι μόνο πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση στη μονάδα, έδωσε το νερό και όλα τα σχετικά, αλλά δεν είχαμε σε καμία περίπτωση ακραίες αντιδράσεις, όσον αφορά την εξυπηρέτηση δήμων με τεράστια προβλήματα. Τι σημαίνει αυτό, θα σας πω εγώ που τα έχω υποστεί. Το ότι δεν είχαμε προβλήματα στη Σπάρτη, στην Ελαφόνησο, στη Δυτική Μάνη, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι υπήρξε μια δημιουργική συνεννόηση με τον Δήμο Τρίπολης. Κι αυτό πρέπει να το έχουν υπόψιν τους όλοι οι δήμοι».

Να σημειώσουμε, βέβαια, πως, καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο βαίνει, με πολλά εμπόδια, προς το στάδιο της "ολοκληρωμένης" τέτοιας, αρκετοί Δήμοι δεν έχουν καταβάλει το ποσό που τους αναλογεί για την εν λόγω υπηρεσία- ενώ ο Δήμος Τρίπολης είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, η Κυβέρνηση προέβη σε- άλλη μια...- νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει παρακράτηση ποσών από τους Κ.Α.Π., εφόσον κάποιος Δήμος χρωστάει χρήματα για τη διαχείριση.

Η ρύθμιση αυτή αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, προσωρινή λύση, καθώς, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, η διαχείριση θα περιέλθει σε αδιέξοδο. Και, σ' αυτή την απευκταία περίπτωση, η, ουσιαστικά, "ηθική επιβράβευση" του Δήμου Τρίπολης, δεν θ' αξίζει και πολλά πράγματα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.