Πολιτικη

Οδυσσέας: Θέλουμε προγραμματική συμφωνία από την πρώτη Κυριακή

Ν' απαντήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ποιοι Ευρωβουλευτές τους δεν έχουν πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης, ζήτησε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Για τη φορολογία των Ευρωβουλευτών: Με ερώτηση που έκανα στη Βουλή, ανέδειξα το θέμα της φορολογίας των Ευρωβουλευτών. Πρότεινα να κατατεθεί τροπολογία (από το 2022 και μετά) ώστε να φορολογούνται και να πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Τι γίνεται με τη φορολογία πριν το 2022;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τους Ευρωβουλευτές να πληρώσουν. Πλήρωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν η ΑΑΔΕ αποφάσισε να πληρώνουν φόρο και εισφορά αλληλεγγύης οι Ευρωβουλευτές και ο κ. Μαριάς προσέφυγε στο ΣτΕ για αυτή την απόφαση, γιατί η ΝΔ δεν νομοθέτησε ώστε να είναι νόμιμη η απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην χαθούν περίπου 6 εκ ευρώ από τη μη καταβολή φορολογίας των Ευρωβουλευτών; Να απαντήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ποιοι Ευρωβουλευτές τους δεν έχουν πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης. Είναι θέμα διαφάνειας και ηθικής.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών: Ο κ. Ανδρουλάκης εδώ και ένα χρόνο λέει ότι δεν θα μπούμε σε μια συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να γίνει προγραμματική συμφωνία από την πρώτη Κυριακή. Επειδή θεωρούμε ότι οι δύο κύριοι απέτυχαν, αν δεν τους κάνει ο κόσμος Πρωθυπουργούς, δεν θα τους βάλουμε εμείς από την πίσω πόρτα. Το νέο στοιχείο που πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι ότι εφόσον οι πολίτες δεν θέλουν αυτά τα δύο πρόσωπα, θα προτείνουμε ένα πολιτικό πρόσωπο για Πρωθυπουργό της χώρας.

Μια καλή Κυβέρνηση θα ήταν να συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον και οι δύο συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Είναι μια ευκαιρία να τα βρουν!

Όλοι θέλουν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ. Τους προτείνω να ψηφίσουν κατευθείαν ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται με εντιμότητα στους πολίτες ότι αυτά που λέει πριν τις εκλογές, θα τα κάνει πράξη μετά τις εκλογές. Αν ο κόσμος συμφωνεί και δεν θέλει για Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα και πιστεύει στο πρόγραμμά μας, τότε να συμπορευτεί μαζί μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.